Zorgfraude? Waarom mogen ziekenhuizen hun eigen foutieve declaraties onderzoeken en vaststellen?

De gang van zaken mbt de zorgfraude geeft aan wie de touwtjes in handen hebben in Nederland.
U raadt het al: artsen en ziekenhuisbestuurders!
Zij mogen namelijk zelf bepalen of zij en hoeveel foutieve declaraties zij ingediend hebben bij de zorgverzekeraars. De politie of het Openbaar Ministerie komen er niet aan te pas, ook al is er eigenlijk sprake van diefstal op grote schaal in de jaren 2012 en 2013, het gaat immers om miljoenen euros!
Hoe zou de stand van zaken zijn over 2011, 2010, 2009, 2008 etc? Vermoedelijk gaat het om miljarden euros, gewoon ten onrechte ingediende facturen bij de zorgverzekeraars, die iedere rekening klakkeloos betalen…
Willens en wetens hebben artsen en ziekenhuizen in onderlinge deals met zorgverzekeraars al jaren geleden afgesproken dat dat zij hun rekeningen direct naar de zorgverzekeraars sturen, zonder kopie!!! naar de patiënt. Indienen maar en kassa!
Waarom is de zorg zo duur? Omdat artsen en ziekenhuizen graaiers zijn en vriendjes hebben in de hoge regionen van de zorgverzekeraars.
Hebt U ooit een machtiging ondertekend om de rekening van de arts direct naar de zorgverzekeraar te sturen en geen kopie te krijgen????
Zo gaat dat in Nederland.