Ziekenhuis Heilbronn wist van verleden Jansen Steur en uitschrijving BIGregister

Vragen en commentaar SIN-NL.
Is het logisch dat een rijbewijs niet geldig is in land A door het veroorzaken van verkeersongelukken, maar wel in land B?
Is het aanvaardbaar dat een arts niet mag werken in land A wegens disfunctioneren, maar wel in land B?

Is het aannemelijk dat de afdeling personeelszaken zelfstandig besloten heeft dat Jansen Steur mocht blijven werken?
Is het aannemelijk dat de medewerker nieuws in het Nederlands over Jansen Steur niet belangrijk vond?
Is het aannemelijk dat de medewerker dit nieuws gewoon genegeerd heeft?
Is het aannemelijk dat de directeur en de afd. neurologie van het ziekenhuis vriendjespolitiek hoog in het vaandel hebben?

Deze directeur liet eerder weten dat er vanuit de afd. neurologie van zijn ziekenhuis gebeld was met een van de twee Duitse ziekenhuizen waar Jansen Steur eerder gewerkt had.
Wir haben es nicht gewusst geldt ook niet voor dit ziekenhuis….

6 januari 2013 bron: www.nu.nl
‘Kliniek wist van verleden Jansen Steur’
HEILBRONN – De kliniek in Heilbronn waar de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur tot voor kort werkte, was sinds 2011 op de hoogte van zijn strafvervolging in Nederland en zijn uitschrijving uit het Nederlandse artsenregister.
Dat heeft de directeur van de kliniek, Thomas Jendgens, verklaard tegenover de lokale krant Heilbronner Stimme.
”Kort nadat hij bij ons aan de slag ging, was er een aanwijzing dat hij zijn Nederlandse registratie had teruggetrokken en er een vervolging tegen hem liep”, zei Jendgens. Hij weet niet wie daarvan op de hoogte waren in het ziekenhuis. ”Ik wist het in elk geval niet.”
Omdat Jansen Steur niet was veroordeeld en er geen arrestatiebevel tegen hem liep, besloot de afdeling personeelszaken dat hij toch mocht blijven werken.
Schippers
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vond zaterdag dat het ziekenhuispersoneel Jansen Steur had moeten googelen voordat ze hem aannamen. Dan zou zijn verleden meteen aan het licht zijn gekomen. Nu blijkt dat een medewerker van de neurologie-afdeling dat in 2011 al heeft geprobeerd.
”Maar de medewerker heeft vermoedelijk alleen in het Duits gezocht. Om te kijken of er in Duitsland iets over hem bekend was”, zo reageerde Jendgens daarop tegen de NOS.