Werkt falend KNO-arts Pothen , voorheen UMCU, nu in Engeland?

Lees meer over het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg inzake het falen van medewerkers van het UMC Utrecht, publicatie 18 april 2017


In 2015 werd bekend dat KNO-arts Ajit Joe Pothen betrokken-verantwoordelijk was voor twee sterfgevallen door operaties in het UMC Utrecht. 

Zembla wijdde hier op 4 nov. 2015 een uitzending aan.
Het blijkt dat dr A. Pothen vertrokken is bij het UMCU, zijn naam is verdwenen van de website met namen van zorgverleners bij de KNO-afdeling.
Toch beweert hij op LinkedIn dat hij nog steeds in het UMCU werkt……*
Recent is duidelijk geworden dat dr Pothen werkzaam is in een ziekenhuis in Nottingham, Engeland , mogelijk hetzelfde ziekenhuis waar hij eerder gewerkt heeft:  Queens Medical Center Nottingham 2007-2008 Fellowship in head and neck surgery under Professor Pat Bradley and Nigel Beasley

Het onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg naar de kwaliteit van zorg op de KNO-afdeling van het UMCU is vandaag gepubliceerd en stelt vooral de Raad van Bestuur van het UCMU verantwoordelijk voor de falende patientveiligheid.

De vraag is ook welke referenties  het UMCU aan het ziekenhuis in Nottingham heeft verstrekt?
Is dr Pothen ontslagen door het UMCU, zoja wegens disfunctioneren, zo ja heeft het UMCU conform de WKKGZ de IGZ hiervan op de hoogte gesteld?

Stuur Uw informatie svp naar info@sin-nl.org
—————-
www.linkedin.com 18 april 2017

Ajit-Joe PothenHead and Neck Surgeon bij UMC Utrecht
Philipps-Universität Marburg
Experience
Head and Neck Surgeon UMC Utrecht Cancer Center
The Utrecht Cancer Center prvides oncological care for arround 500 newly diagnosed head and neck cancer patients per year. I am one of 8 dedicated head and neck surgeons at our facility and with 4 radiotherapists and two medical oncologists we run a busy head and neck service with arround 3000 patients in annual follow up.
Besides clinical care I am working on new resection techniques in oral cancer which is also my PhD project, hopefully concluded in 2016.
My other research activities are assessment of nutritional status before therapie and therapy decicions according to nutritional status.
I am also part of the research group here at the UCC who focuses on finding biomarkers for head and neck squamous cell carcinomas with a special interest in HIF 1 alpha.
I am part of a foundation called “Music and Cancer” and we focus on musical artists with cancer who would like to play a big show. We provide a professional band, rehersal facilities and a state-of-the-art venue for that last concert. Have a look at www.musicandcancer.nl

Oberarzt HNO/Kopf-HalschirurgieHelios Klinik Leipziger Land June 2008- Jan 2010

Employed Queens Medical Center Nottingham Feb 2007 – Feb 2008

Education
Philipps-Universität Marburg Medizin
1995 – 2002
————————————————
Lees eerdere berichten over dr A. Pothen

Zembla: Dr A.J. Pothen KNO-arts UMCU betrokken bij meer medische fouten

Weer een uitzending van Zembla 1 juni 2016 over kwalijke praktijken op de afdeling KNO van het UMCU. Concreet wordt aangegeven dat KNO-arts Dr P. niet alleen verantwoordelijk was voor twee dodelijke medische fouten maar ook betrokken was bij andere medische fouten. Het was heel simpel om de volledige naam van Dr. P te achterhalen… Lees meer »

Omstreden KNO-arts Dr Pothen UMCU ‘verzweeg meer calamiteiten’

Omstreden KNO-arts ‘verzweeg meer calamiteiten’ De omstreden hoofd/hals chirurg in het UMCU zou in 2010 ook al betrokken te zijn geweest bij een dodelijke calamiteit en deze hebben willen verzwijgen. Drie ernstige incidenten zouden eveneens niet zijn gemeld. Dat meldt het programma Zembla- toevoeging SIN-NL: zie bericht hieronder-. Het UMCU zegt alle casussen te kennen,… Lees meer »

Dr Pothen KNO-arts UMCU opereert toch weer niet

KNO-arts UMCU opereert toch weer niet Zegt het UMCU vandaag. En doorbreekt daarmee de zelf gekozen media-stilte.  Twee weken geleden ging de oncologisch chirurg na een periode van vier maanden weer aan het werk. In eerste instantie op de polikliniek. Sinds 31 maart mocht hij zijn werkzaamheden op de OK hervatten, onder begeleiding. Intern onderzoek… Lees meer »

Omstreden kno-arts Dr. A. Pothen, UMC Utrecht werkt weer

Commentaar SIN-NL Dus dr. A. Pothen KNO-arts is gewoon weer aan het werk, alsof er niet twee patiënten door zijn falen zijn overleden…..En de Inspectie Gezondheidszorg onder leiding van Dr. Ronnie van Diemen vindt dat best! Het lijkt ons raadzaam om voor een andere arts te kiezen, zie ook de opstelling van de NPCF en… Lees meer »

Waarom werkt falend KNO-arts dr A. Pothen nog steeds bij UMCU?

Het blijkt dat KNO-arts dr A. Pothen nog steeds bij UMCU werkzaam is. zie umcutrecht.nl download 4 maart 2016 Drs. A.J. (Ajit) Pothen KNO-arts, hoofd-hals oncologisch chirurg Telefoonnummer: 088 75 588 90 E-mail: hoofdhalsoncologie@umcutrecht.nl Aandachtsgebieden Hoofd-halschirurgie en –oncologie in brede zin Specifieke aandachtsgebieden zijn: Mondholtecarcinoom Voeding bij kankerpatiënten Biomarkers voor hoofd-halskanker Dat is op zijn… Lees meer »

Prof Grolman & Dr.Pothen kno-artsen UMC Utrecht opereren niet meer

Commentaar SIN-NL Het betreft Prof. Grolman en Dr Pothen, zoals bleek uit de uitzending van Zembla op 4 nov. 2015. Het is belangrijk voor de patientveiligheid en kwaliteit van zorg dat deze twee artsen voorlopig niet meer opereren. Maar het is niet verstandig om hen beiden college te laten geven aan studenten. Zowel Grolman als… Lees meer »

Falende KNO artsen UMCU Dr Pothen en Prof Grolman “met verlof” na Zembla.

Commentaar SIN-NL Het is volstrekt terecht dat dr Pothen en Prof Grolman op non-actief zijn gesteld, via de constructie van betaald! verlof. Dr Pothen is verantwoordelijk voor de vermijdbare dood van twee patienten en Prof Grolman is verantwoordelijk voor het voeren van een schrikbewind op de KNO-afdeling van het UMCU. SIN-NL roept op tot onmiddellijk… Lees meer »

Drs A. (Ajit). J. Pothen KNO-arts UMCU op zwarte lijst artsen SIN-NL

Drs A. (Ajit). J. Pothen is KNO-arts hals-hoofd chirurg oncologie, UMCU Blijkens verklaringen in de uitzending van Zembla 4 nov. 2015 was drs Pothen direct betrokken bij twee calamiteiten met dodelijke afloop in 2013 en in 2015. In eerste instantie meldde het UMCU deze twee calamiteiten niet bij de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ)  ondanks haar wettelijke… Lees meer »

Was dr A.J. Pothen de KNOarts met twee dodelijke calamiteiten bij UMCU?

Blijkens verklaringen in de uitzending van Zembla van 4 nov. 2015 is de operateur bij de calamiteiten dr P.  . Er blijkt volgens informatie op de website van het UMCU slechts 1 KNO arts werkzaam met P. als eerste letter van zijn achternaam. Drs A. (Ajit) Pothen, KNO-arts KNO-arts, hoofd-hals oncologisch chirurg Aandachtsgebieden Hoofd-halschirurgie en… Lees meer »

Zembla 1 juni 2016: Schippers wil betere definitie calamiteit

Inspectie moet arts op non-actief kunnen zetten Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat de Inspectie (IGZ) beter omschrijft wat een calamiteit is die bij de Inspectie moet worden gemeld. Ook wil de minister dat de Inspectie calamiteitenrapporten via internet openbaar maakt, zodat ziekenhuizen van elkaars calamiteiten kunnen leren. Dit zegt de minister in de aflevering… Lees meer »

Doofpot UMC Utrecht KNO afdeling

Let op: ook calamiteiten operaties kinderschedels afdeling plastische chirurgie UMC Utrecht Wees U ervan bewust dat vele artsen in andere ziekenhuizen op basis van hun ‘autonomie’ als arts het zelfbeschikkingsrecht van patiënten schenden. Het zijn niet alleen artsen van het UMC Utrecht, zie Doofpotdossiers SIN-NL en zwartelijstartsen.nl 17 nov. 2016: Rapport UMCU cultuur en stijl… Lees meer »

UMC Utrecht meldt dodelijke calamiteiten KNOarts dr P. niet bij IGZ

Commentaar SIN-NL Blijkens verklaringen in de uitzending van Zembla van 4 nov. 2015 is de operateur bij de calamiteiten dr P.  .Er blijkt volgens informatie op de website van het UMCU slechts 1 KNO arts werkzaam met P. als eerste letter van zijn achternaam. Dit is Drs A. (Ajit) Pothen. UMC Utrecht meldt dodelijke calamiteiten… Lees meer »