Waarom ging longarts Schröder Tergooi naar huis en liet Rogier Mooij doodgaan?

Op 21 maart 2017 gaf het tuchtcollege Amsterdam slechts een waarschuwing aan P.M.S. Schröder, longarts Tergooiziekenhuis ivm overlijden van Rogier Mooij 21jr

Dr P. M. S. Schröder longarts is dus verantwoordelijk is voor de dood van Rogier Mooij en kreeg slechts de meest zwakke maatregel opgelegd een waarschuwing voor het onnodig overlijden van deze doodzieke, grauw uitziende 21-jarige jongen….
De grote vraag is: waarom ging longarts Schröder om 17.00 uur naar huis, terwijl hij wist dat Rogier Mooij rond dat tijdstip per ambulance bij zijn ziekenhuis aankwam en  naar zijn afdeling werd gebracht.
Wat was er belangrijker?
Waarom beantwoordt longarts Schröder deze vraag niet? Waarom laat hij niet zien dat hij het verschrikkelijk vindt dat Rogier onnodig is overleden?
Zijn gezin is nog compleet, met zonen en al.
De familie van Rogier heeft levenslang en moet Rogier voor altijd missen.
Het leven van deze jongen en het leed dat de nabestaanden wordt aangedaan telt niet of nauwelijks….

Er moet helderheid komen over de onnodige dood van Rogier.
Welke medische fouten werden gemaakt? Was er sprake van fouten in de diagnostiek, medicatiefouten, nalaten van controle van vitale functies?
Wie waren betrokken, wie waren verantwoordelijk, wie waren nalatig?
Zal de Inspectie Gezondheidszorg alsnog de betrokken internist, de arts-assistenten, de verpleegkundigen en de leden van de Raad van Bestuur voor het tuchtcollege brengen?
Of…..zal het Openbaar Ministerie de betrokken longarts, de internist, de arts-assistenten, de verpleegkundigen en de leden van de Raad van Bestuur vervolgen?
Wij moeten dit afwachten, maar zijn van mening dat de onderste steen boven moet.

Longarts Schröder  hoort zich in sowieso te zetten voor de verbetering van de kwaliteit van zorg en voor verbetering van de positie van slachtoffers van medische fouten en hun nabestaanden, maar longarts Schröder en het Tergooiziekenhuis zwijgen……

Lees ook artikel Mr Sophie Hankes, SIN-NL:
Openbaarmaking tuchtstraf maakt zorg beter.