Voor tonnen foute rekeningen ziekenhuizen-artsen-apothekers:fraude?

Commentaar SIN-NL
Wat is de oorzaak van deze foute rekeningen van ziekenhuizen-artsen en apothekers? Waarom gaven zorgverzekeraars  patienten pas recent inzage in de rekeningen? Waarom stuurden de ziekenhuizen, artsen en apothekers geen kopieen van de rekeningen naar patienten?
Misschien om controle te voorkomen? Misschien om zo een rijke bron aan inkomsten te verliezen?
Denk aan de fraude door het Antoniusziekenhuis Nieuwegein dat 25 miljoen euro terug moest betalen!!! Lees verder: SIN-NL doofpotdossier zorgfraude

Skipr: Patiënt helpt verzekeraar aan tonnen
Oplettende patiënten helpen verzekeraars steeds beter in de jacht op foute rekeningen. Dankzij hun meldingen zeggen CZ en VGZ tonnen te hebben bespaard tussen begin augustus en eind 2014.

Dit meldt De Telegraaf. In een paar maanden tijd kreeg CZ 10.000 meldingen binnen via de eigen website. Hiervan leidde 15 procent tot een correctie van de rekening, in totaal is 350.000 euro bespaard.

Opvallend veel meldingen gingen over de apotheek of de huisarts, waarbij zorg die niet geleverd is, wel op de rekening stond. Zo declareerde een apotheek medicijnen die niet waren opgehaald en een huisarts rekende een telefonisch gesprek met een patiënt alsof die een uitgebreid consult op de praktijk had gekregen. De grootste besparing via meldingen komt van controle op ziekenhuisrekeningen.

Verzekeraars en zorgverleners tonen behandelkosten sinds de zomer duidelijker, zonder ingewikkelde codes. Ook Zilveren Kruis en VGZ motiveren verzekerden sinds de zomer fouten te melden via hun websites. VGZ zegt hierdoor evenals CZ tonnen te hebben bespaard.

bron: http://www.skipr.nl/actueel/id21455-patient-helpt-verzekeraar-aan-tonnen.html
16 februari 2015