Verpleegkundige Patricia Dowdy van Stephen Hawking geschorst vanwege wangedrag

Verpleegkundige van Stephen Hawking geschorst vanwege wangedrag

De Britse koepel van verplegend personeel heeft de vergunning van de verpleegkundige die jarenlang voor natuurkundige Stephen Hawking heeft gezorgd ingetrokken. Zij zou de vorig jaar overleden wetenschapper niet de juiste zorg hebben verleend.

Patricia Dowdy zou niet “de juiste professionele zorg hebben geleverd die professor Hawking wel verdiende”, meldt de Nursing and Midwifery Council (NMC) dinsdag.

De koepel zegt dat de verpleegkundige zich ook schuldig zou hebben gemaakt aan financieel wangedrag. Daarnaast was de vrouw niet eerlijk tegenover haar patiënt en beschikte ze niet over de juiste kwalificaties, aldus de NMC.

Eerder was door Britse media al gemeld dat Dowdy geschorst werd gedurende het onderzoek dat de koepel naar haar had ingesteld.

De 61-jarige verpleegkundige was vijftien jaar lang verantwoordelijk voor de zorg voor Hawking. In 2016 werd zij voor de eerste keer berispt voor mogelijk wangedrag.

Hawking was al halve eeuw verlamd

Het besluit om haar naam uit het landelijke register te schrappen, komt voort uit een hoorzitting die de afgelopen weken achter gesloten deuren plaatsvond. Dowdy zelf wilde niet reageren op het nieuws, meldt The Mail on Sunday.

Hawking stierf vorig jaar op 14 maart in zijn woonplaats Cambridge. Hij werd 76 jaar. De geniale wetenschapper had al ruim een halve eeuw zorg nodig door een verlamming als gevolg van de neurologische ziekte ALS.

Zijn nabestaanden laten via een woordvoerder weten achter de NMC te staan. “De familie vertrouwde erop dat de NMC tot een onafhankelijke conclusie zou komen op basis van feiten”, staat in een verklaring.

Inspirerende en geestige uitspraken van Stephen Hawking

Inspirerende en geestige uitspraken van Stephen Hawking

Uw browser is verouderd!

Update uw browser om deze website goed te bekijken. Update mijn browser nu

×