Verlenging verscherpt toezicht IGZ op ADZR ziekenhuizen Goes en Vlissingen

http://m.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-01-09/607595/adrz-blijft-onder-verscherpt-toezicht?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:%20omroepzeeland%20(Omroep%20Zeeland)=

9 jan. 2013

GOES/VLISSINGEN – De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpte toezicht op het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes en Vlissingen verlengd. Volgens het ADRZ heeft de Inspectie aangegeven dat het ziekenhuis op de goede weg is met allerlei verbeteringen, maar dat er meer tijd nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het verscherpte toezicht blijft daarom nog maximaal zes maanden van kracht.

Het ADRZ werd in juni vorig jaar onder verscherpt toezicht geplaatst omdat het Veiligheids Management Certificaat niet werd behaald. Dat certificaat zegt iets over de veiligheid in het ziekenhuis en over de kwaliteit van zorg voor patiënten.
Begrip
Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg bepaalt rond april, mei of het ADRZ inmiddels wel in aanmerking komt voor het certificaat. Het bestuur van het ADRZ laat weten er begrip voor te hebben dat de inspectie in afwachting van dat oordeel het verscherpte toezicht nog niet opheft.