Tuchtzaak inzake falend neuroloog Jansen Steur tegen 3 nalatige inspecteurs IGZ april 2014

http://www.skipr.nl/actueel/id16875-uitgestelde-tuchtzaak-igz-in-april-2014.html
18 december 2013 door: Skipr Redactie
Uitgestelde tuchtzaak IGZ in april 2014
De uitgestelde tuchtzaak van vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wordt op 18 april volgend jaar behandeld. Dat heeft een woordvoerder namens het regionaal tuchtcollege in Zwolle laten weten.
De zaak was eind november 2013 gepland, maar werd uitgesteld omdat een van de verweerders om medische redenen niet aanwezig kon zijn.
Toezicht
Drie inspecteurs van de IGZ moeten zich verantwoorden omdat de ex-patiënten vinden dat zij zijn tekortgeschoten in het toezicht op de neuroloog. Tegen Jansen loopt ook een tuchtzaak, daarvan is aanstaande vrijdag de uitspraak. Ook enkele oud-bestuurders van Jansens vorige werkgever, het Medisch Spectrum Twente, hebben zich voor de tuchtrechter moeten verantwoorden.
Strafzaak
Ook loopt er een strafzaak tegen de voormalig neuroloog. Er is 6 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist, februari volgend jaar is de uitspraak. Jansen wordt ervan verdacht meerdere patiënten opzettelijk een verkeerde diagnose te hebben gegeven, meestal alzheimer. Dit had verregaande gevolgen, sommige patiënten liepen blijvende schade op, een patiënte pleegde zelfmoord. (ANP)