Thuiszorgbedrijf Avirazorg geeft inspectie geen lijst met cliënten

De Utrechtse thuiszorgorganisatie Avirazorg heeft geen lijst met cliënten overgedragen aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De inspectie had daar om gevraagd nadat de omstreden organisatie bekendmaakte te stoppen met aanbieden van thuiszorg.

Met de lijst in de hand wil de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd controleren of de cliënten niet worden doorgeschoven naar andere organisaties waar de directie, bestuurders of commissarissen van Avirazorg betrokken zijn. Daarnaast moet duidelijk worden of er geen cliënten zonder zorg zitten.

De inspectie verbood Avirazorg eerder dit jaar nog langer nieuwe cliënten aan te nemen omdat het geen goede en veilige zorg kon aanbieden. De thuiszorgorganisatie maakte korte tijd later bekend te stoppen. Meerdere cliënten meldden vervolgens dat de organisatie doorwerkte onder de naam Stichtse Zorg.

Boete

De inspectie bekijkt volgens een woordvoerder nu welke vervolgstappen moeten worden genomen ‘om te zorgen voor een goede overdacht van zorg voor cliënten die eerder zorg kregen van Avirazorg’. Het is niet de eerste keer dat de thuiszorgaanbieder weigert de inspectie informatie te geven. Omdat het eerder geen actuele lijst met cliënten wilde overleggen kreeg het bedrijf een boete van 50.000 euro.