Tergooiziekenhuis volgens Elsevier nov. 2015: 4e beste ziekenhuis van NL

Commentaar SIN-NL
Hoe verschrikkelijk misleidend zijn de lijsten van het AD en Elsevier.
Rogier Mooij, 21 jaar, stierf onnodig 13 uur na opname in het Tergooiziekenhuis nov. 2015, zonder diagnose, zonder dat een cardioloog naar zijn hartfilmpje (ECG) had gekeken, zonder dat een medisch specialist, longarts of cardioloog naar hem gekeken had…..
—————————————–

Tergooi in de lijstjes

AD

‘Tergooi neemt in de AD top 100 van 2015 de twintigste plaats in. Vorig jaar was dat een achtste plaats. Tergooi haalt goede scores op bijvoorbeeld volumes bij borstkanker-en darmkankeroperaties, resultaten bij hart/vaatpatiënten en de checklist bij endoscopieën en operaties. Een lagere score haalde Tergooi op een aantal punten rondom ouderenzorg. Deze resultaten hebben echter betrekking op 2014 en inmiddels is het ziekenhuis op de goede weg. Zo opende Tergooi in 2015 de multidisciplinaire Geriatrische Traumatologie Unit (GTU) en behaalde het ziekenhuis het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis 2015-2016.

Elsevier

In november 2015 publiceerde Elsevier de resultaten van het onderzoek ‘De beste ziekenhuizen – 2015’. Volgens het onderzoek van Elsevier is Tergooi een van de vier beste ziekenhuizen van Nederland. Tergooi scoorde dit jaar met vier uit vier bolletjes maximaal op het onderdeel Patiëntgerichtheid, bestaande uit de subonderdelen Dienstverlening (van praktische service tot voorlichting over ingrepen) en Wachttijden (zijn ze niet te lang?). Ook op het onderdeel medische zorg scoorde Tergooi dit jaar met vier uit vier bolletjes maximaal. Hierin zijn de scores op subonderdelen Veiligheid (is alles rondom het medisch handelen zorgvuldig geregeld?) en Effectiviteit (werken ziekenhuizen volgens de laatste medische inzichten) meegenomen.

BDO

Accountantskantoor BDO vergeleek onze financiële prestaties op basis van de jaarrekening met die van 74 andere ziekenhuizen. De score van 9,5 leverde Tergooi plek 11 op in de ziekenhuisranglijst van BDO.