SIN-NL start onderzoek naar malafide advocaten en letselschade bureaux

Reeds geruime tijd bereiken ons berichten dat meerdere advocaten en letselschadebureaus
feitelijk niet de belangen van slachtoffers van medische fouten en hun nabestaanden behartigen.
 Velen lijken vooral gericht op geldelijk gewin.
Sommigen blijken zich voor te doen als Mr in de rechten, advocaat ,jurist of rechtskundig adviseur terwijl zij in werkelijkheid niet gerechtigd zijn tot het voeren van de titel advocaat of Mr in de Rechten.

Voor alle duidelijkheid:
Jurist is helaas geen wettelijk beschermde titel en kan door iedere charlatan – die bv een paar jaar rechten gestudeerd heeft zonder de opleiding af te maken- gebruikt worden.
Ook rechtskundig adviseur is geen wettelijke beschermde titel.
Degene die zich jurist of rechtskundig adviseur noemt wil doen voorkomen kennis van het recht of rechtsgebieden te hebben en de opleiding tot Meester in de Rechten te hebben afgerond. Pas hiervoor op!
Mr (Meester) in de Rechten is een wettelijk beschermde titel. Uitsluitend personen die de volledige studie rechtsgeleerdheid aan een Nederlandse universiteit met succes hebben afgerond, zijn gerechtigd zich Meester in de Rechten te noemen.
Advocaat is een wettelijk beschermde titel, te voeren na het succesvol beëindigen van de studie tot Meester in de Rechten en de opleiding tot advocaat. Check svp of iemand advocaat is via : www.advocatenorde.nl
Wanneer iemand schrijft dat hij specialist is, betekent dit niet dat hij een officiële opleiding met succes heeft afgerond.
Hij die schrijft dat hij Barrister at Law (advocaat in Engeland, hetgeen een beschermde titel is)  is, hoort ingeschreven te zijn in het Engelse register van de Barcouncil. Indien hij niet ingeschreven is, is hij geen advocaat en is er sprake van misleiding, hetgeen onrechtmatig is.
Het onrechtmatig voeren van een titel is in strijd met het burgerlijk recht en met het strafrecht.
U kunt of een procedure aanspannen en/of aangifte doen.
De correcte titel is LL.B. = Bachelor of Law of LL.M= Master of Law

SIN-NL beschikt over informatie over juristen, advocaten en letselschadebureaus die niet betrouwbaar bleken.

Stuur svp Uw vragen en  ervaringen op naar info at sin-nl.org