Sander Spijkers echtgenoot Minister Schippers werkzaam bij Slotervaart

10 april 2013 door: Skipr Redactie bron: www.skipr.nl
Echtgenoot Schippers werkzaam bij Slotervaart
Sander Spijker, de echtgenoot van minister Edith Schippers (VWS) is op dit moment werkzaam bij het Slotervaartziekenhuis (SLZ). Het NCRV programma ‘Altijd wat’ meldt dat Spijker adviseur is van de raad van bestuur van het ziekenhuis.
Het ziekenhuis erkent dat Spijker actief is binnen het ziekenhuis, maar ontkent dat hij adviseur is van de top van het (SLZ). “Sander Spijker werkt sinds november 2012 in het Slotervaartziekenhuis op een E-healthproject. Hij is geen adviseur van de raad van bestuur,” aldus persvoorlichter Hans Dorrestein van het SLZ.
Machtstrijd
Het Slotervaartziekenhuis is al maandenlang het toneel van een machtstrijd tussen Aysel Erbudak en de erven van de in december overleden zakenpartner van Erbudak, Jan Schram. ‘Altijd wat’ vraagt zich af of de minister nog wel objectief kan zijn in het beantwoorden van Kamervragen over de kwestie Slotervaart, nu haar man daar werkzaam is.
Renske Leijten, Tweede Kamerlid voor de SP, wil opheldering. “Ik vind het zeer onverstandig dat de echtgenoot van een minister, die gaat over de toekomst van ziekenhuizen, de top van een ziekenhuis adviseert. De schijn van belangenverstrengeling kan daardoor opspelen en vragen over integriteit moet je als bewindspersoon vermijden. We gaan de minister president Rutte vragen wat hier precies gebeurt, of hij dit geweten heeft en of dit een wenselijke situatie is,” aldus Leijten tegenover ‘Altijd wat’.