Martin van Rijn wordt ziekenhuisdirecteur bij Reinier Hagagroep

Commentaar SIN-NL
Duidelijker kunnen we het niet maken:
De PvdA kiest voor de elite, behoort tot de elite en wil betaald worden als lid van de  elite.
van Rijn is de derde PvdA prominent die ziekenhuisbestuurder wordt: Marjanne Sint ging hem voor bij Isalaziekenhuis te Zwolle, evenals Wouter Bos bij het VUMC.
Geen van allen heeft ooit concreet en daadwerkelijk iets gedaan om de positie van slachtoffers van medische fouten te verbeteren, structureel noch individueel.
Schaam U PvdA en PvdA ers, jullie zijn volstrekt ongeloofwaardig als socialist!

Overigens kent Groen Links ook soortgelijke graaiers, denk aan Harry Borghouts. Borghouts raakte in 2008 in opspraak als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen, een functie die hij bekleedde sinds 2002.

Op 19 juni 2012 werd bekend dat huisarts SP- politica Tineke Roukema-Slagter was benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis in Groningen.
Mogelijk levert een zoektocht naar de leden van raden van  bestuur, raden van toezicht, directies van ziekenhuizen nog meer ex-prominente zgn sociale politici op.

PvdA, Groen Links, SP hebben hun eigen baantjesjagers, ordinaire graaiers en regenten!

 ——————–

‘Van Rijn wordt ziekenhuisdirecteur’

Het Haagse fusieziekenhuis Reinier Haga Groep ontkent formeel een overeenkomst. Van Rijn heeft echter naar verluidt als kandidaat al diverse gesprekken gevoerd.

Foto Bart Maat/ANP

Staatssecretaris Van Rijn (Zorg, PvdA) is de gedoodverfde kandidaat om bestuursvoorzitter te worden van het Haagse fusieziekenhuis Reinier Haga Groep. Dat stellen diverse ingewijden.

Het ziekenhuis (800 miljoen omzet, 7.500 werknemers) is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland, dat is ontstaan uit een bundeling van het Haagse Haga Ziekenhuis, het Reinier de Graaf Ziekenhuis (Delft en Voorburg) en het Langeland (Zoetermeer). Het ziekenhuis is al langer op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Doordat de huidige bewindspersonen van het kabinet VVD-PvdA pas een nieuwe baan kunnen accepteren als een nieuw kabinet aantreedt, is het arbeidscontract formeel nog niet getekend. Het ziekenhuis ontkent formeel een overeenkomst. Van Rijn heeft echter naar verluidt als kandidaat al diverse gesprekken gevoerd bij Reinier Haga.

Bewindspersonen dienen sollicitatiegesprekken vooraf ter goedkeuring bij de minister-president te melden. Een woordvoerder van staatssecretaris Van Rijn zegt desgevraagd dat er „vanuit meerdere kanten” belangstelling wordt getoond in Van Rijn. „Over specifieke gevallen doet de staatssecretaris geen mededelingen. De staatssecretaris maakt geen afspraken voordat zijn huidige klus geklaard is.” De Rijksvoorlichtingsdienst doet evenmin mededelingen over „specifieke gevallen” bij „concrete belangstelling voor een nieuwe baan”.

Op dit moment heeft Van Rijn politiek veel over ziekenhuizen te zeggen, mede doordat demissionair minister Edith Schippers als informateur actief is. Van Rijn neemt haar taken waar, maar formeel is Schippers nog minister en eindverantwoordelijk. Onlangs werd nog een nieuw akkoord tussen het ministerie van VWS en de sector gesloten over hoeveel de ziekenhuizen de komende jaren mogen groeien.

Van Rijn heeft een lange staat van dienst in de zorg. Hij trad in 2012 aan als staatssecretaris van VWS. Van 2003 tot 2008 was hij directeur-generaal Gezondheidszorg op hetzelfde ministerie. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de afschaffing van het ziekenfonds en de introductie van het nieuwe zorgstelsel met de verplichte basisverzekering.