1.6.2014 duidelijke ziekenhuisnota

http://www.skipr.nl/actueel/id18652-ziekenhuizen-beloven-duidelijke-zorgnota.html

10 juni 2014 door: Skipr Redactie
Ziekenhuizen beloven duidelijke zorgnota

Voor alle behandelingen in ziekenhuizen die sinds 1 juni 2014 zijn gestart, ontvangen patiënten een duidelijkere zorgnota van hun zorgverzekeraar. Ziekenhuizen sturen hiertoe uitgebreidere facturen aan de verzekeraars. Door de nieuwe nota’s kan de patiënt beter nagaan wat er precies aan zorg geleverd is.

De ICT binnen ziekenhuizen is hierop aangepast, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De duidelijke zorgnota is binnenkort voor iedereen via de mijn-omgeving van zijn zorgverzekeraar te raadplegen.
Afgesproken

Minister Schippers heeft vorig jaar met de zorgverzekeraars afgesproken dat het specialisme van de behandelaar, de diagnose, de naam van de zorgaanbieder, de kosten en de handelingen die zijn uitgevoerd op de nota zouden komen te staan.
Alle nota’s

De nieuwe regels gelden alleen voor behandelingen die na 1 juni van dit jaar gestart worden. Behandelingen die vóór 1 juni zijn gestart en na 1 juni worden afgesloten, worden nog op de oude manier gedeclareerd. Over maximaal een jaar zullen alle nota’s de nieuwe informatie bevatten.