Overheid neemt maatregelen tegen ziekmakende implantaten

Commentaar SIN-NL
Eindelijk erkent de overheid dat implantaten patiënten heel erg ziek en invalide kunnen maken. Waarom heeft dit jaren moeten duren? Waarom gaat de overheid pas wat doen, NA wereldwijde publicaties hierover? Waarom zweeg de overheid?
NB ondergetekende is al 18 jaar ernstig invalide door implantaten bij de hersenstam en de vertebralis-slagader.
In plaats van hulp door artsen werd ik doodgezwegen en weggestuurd terwijl ik niet kon zitten, staan, lopen door een doorbloedingstoornis bij de hersenstam, veroorzaakt door de implantaten.
In plaats van hulp van de Inspectie Gezondheidszorg, volgde doodzwijgen.
In plaats van hulp werd ondergetekende ten onrechte veroordeeld wegens het publiceren van feiten en documenten over de implantaten en de gevolgen, door Nederlandse corrupte rechters.
Neuroloog Kuks UMCG, koos met hulp van de artsenorganisatie KNMG voor procederen en geld incasseren van het slachtoffer van het implantaat, in plaats van de noodzakelijke medische hulp te verlenen.
Meer info volgt zo spoedig mogelijk.
Mr Sophie Hankes, voorzitter stichting SIN-NL
————–

Lees ook bericht 22 12 2018
Kamerbrief Minister Bruins over patientveiligheid van implantaten

Minister Bruins voor Medische Zorg neemt maatregelen tegen onveilige implantaten. Aanleiding is een uitzending van Radar eind vorige maand met verhalen van patiënten die ziek werden van hun implantaten.

De minister zegt dat de verhalen diepe indruk op hem hebben gemaakt. Hij heeft inmiddels gesproken met een van de patiënten, een vrouw met gezondheidsklachten veroorzaakt door lekkende borstimplantaten. Volgens Bruins is het onvoorstelbaar wat de vrouw is overkomen.

Aan veel implantaten kleven risico’s waarvan patiënten niet goed op de hoogte zijn. Verder worden klachten van patiënten niet gemeld bij fabrikanten en wordt er te weinig informatie verzameld waarmee medici en patiënten hun voordeel kunnen doen.

Extra geld

Bruins gaat daarom volgend jaar een informatiecampagne beginnen voor artsen en zorgverzekeraars. Ook wordt patiënteninformatie op verschillende sites uitgebreid. Verder krijgt het RIVM extra geld om onderzoek te doen naar de risico’s van implantaten en wordt er meer bekendheid gegeven aan het meldpunt voor bijwerkingen door implantaten.

Het gaat niet alleen om borstimplantaten, maar ook om bijvoorbeeld pacemakers en gehoorhulpmiddelen. Een algemeen verbod ziet de minister niet zitten, omdat er dus ook implantaten zijn die het leven van de patiënt verbeteren.

Bekijk ook

Borstimplantaten uit de handel gehaald

‘Slecht toezicht op medische implantaten brengt mensenlevens in gevaar’