Hoger beroep patienten Jansen Steur bij Centraal Tuchtcollege tegen Kingma, Zijlstra en Ramaker, bestuurders MST

http://www.skipr.nl/actueel/id17440-oud-patienten-dagen-mst-top-opnieuw-voor-tuchtcollege.html

Geplaatst op 14 februari 2014 door: Skipr Redactie

Oud-patiënten dagen MST-top opnieuw voor tuchtcollege

Drie oud-bestuurders van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede moeten zich opnieuw verantwoorden voor hun aandeel in de affaire rond oud-neuroloog Jansen. Dit meldt RTV Oost. Het betreft Herre Kingma, Tom Zijlstra en Ruud Ramaker.

Oud-patiënten van ex-neuroloog Jansen die op 11 februari door de rechtbank in Almelo werd veroordeeld tot drie jaar cel, hebben donderdag formeel hoger beroep aangetekend bij het Centraal Medisch Tuchtcollege in Den Haag, zo meldt RTV Oost. De oud-patiënten vinden het onverteerbaar dat de tuchtrechter ziekenhuisbestuurders Kingma en Zijlstra onbestraft heeft gelaten voor het leed dat hen door Jansen is aangedaan. Alleen oud-bestuurder Ramaker kreeg een berisping, maar dat vinden de oud-patiënten niet zwaar genoeg.

Hoger beroep
Eerder kondigde de oud-neuroloog zelf al aan in hoger beroep te zullen gaan tegen de uitspraak van het Medisch Tuchtcollege.  Het Medisch Tuchtcollege bepaalde in december 2013 dat Jansen zich nooit meer in mag schrijven in het BIG-register en dus niet meer mag werken als arts. Volgens de strafrechter staat vast dat Jansen Steur verantwoordelijk is voor de zelfmoord van één van z’n patiënten na een foutieve diagnose. Ook is Jansen Steur schuldig aan foutieve diagnoses bij andere ex-patiënten.

De betreffende bestuurders hangt mogelijk ook een strafrechtelijke aanklacht boven het hoofd. Letselschadespecialist Yme Drost uit Hengelo wil de MST-bestuurders vervolgen omdat zij volgens hem de zaak jaren onder de pet hebben gehouden en in de doofpot gestopt hebben. Pas als ook hun optreden door de rechter is gewogen, kan hij het dossier Jansen sluiten, zo zegt Drost tegen Radio Hengelo TV.