Nog twee baby’s besmet met MRSA in Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – Op de afdeling neonatologie van het Deventer Ziekenhuis is vandaag bij nog twee baby’s de MRSA-bacterie geconstateerd. Gisteren werd al bekend dat de bacterie bij drie vroeggeborenen was aangetroffen.
De MRSA-bacterie kwam aan het licht nadat een baby vanuit het Deventer Ziekenhuis was overgebracht naar een ander ziekenhuis, Daar bleek de aanwezigheid van de bacterie uit een kweek. Van de zes baby’s die nu in het Deventer Ziekenhuis liggen, zijn er dus vier besmet met de bacterie. Ze worden alle zes in isolatie verzorgd.
Het ziekenhuis is gestopt met de opname van vroeggeborenen en zieke zuigelingen. Behalve bij de vijf zuigelingen is ook bij twee verpleegkundigen MRSA geconstateerd. Overige personeelsleden van de afdeling worden onderzocht.
MRSA is een bacterie die onder meer wondinfecties kan veroorzaken. Dat kan de algehele conditie van een patient verslechteren. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de besmetting geen grote problemen opgeleverd voor de vijf baby’s.