Nieuws

Grote zorgen over kwaliteit ouderengeneeskunde

Bijna de helft van de specialisten ouderengeneeskunde vreest door het coronavirus de kwaliteit van hun behandelingen de komende tijd niet op het gewenste niveau te kunnen houden. Dat zegt Verenso, de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde, op basis van een peiling onder de eigen leden. “Ruim een derde is de zorg al aan het afschalen”, meldt… Lees meer »

‘Strengere eisen nodig om kwaliteit psycholoog te waarborgen’

Psychologen zijn vaak niet of onvoldoende toegerust voor hun taak. Dat zeggen de voorzitters van beroepsverenigingen voor psychologen. Binnen tien jaar moet daarom elke zelfstandig behandelend psycholoog in Nederland aan dezelfde minimumeisen voldoen als een arts. Wie met mentale klachten op zoek gaat naar hulp in de Nederlandse zorg, heeft een te grote kans om… Lees meer »

Hof Arnhem: Radboudumc moet ontslagen specialist gynaecologische oncologie weer in dienst nemen

Vraag van SIN-NL: is dit prof dr L. F. A. G. Massuger? Wederom kiest het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dit keer de rechters-raadsheren mrs. C. Hoogland en M.P.C.J. van Bavel en M. Willemse voor bescherming van een mogelijk falend medisch specialist. Let op: het is uitzonderlijk dat een ziekenhuis overgaat tot het ontslaan van een medisch specialist.… Lees meer »

Hersenschade is er, maar ‘s werelds grootste sportbonden kijken weg

Hersenschade Ex-sporters en hun naasten willen weten of ze door hun sport hersenschade hebben opgelopen. Dat antwoorden uitblijven is geen toeval, blijkt uit onderzoek van NRC. De grootste sportbonden van de wereld, waaronder de FIFA, beïnvloeden het wetenschappelijke onderzoek. Kritische publicaties worden genegeerd. Wetenschappers vertellen dat het werk hun moeilijk wordt gemaakt Wat is het… Lees meer »

Penningmeester pv Rijnstate gebruikt geld ziekenhuispersoneel voor ‘persoonlijk gewin’

Penningmeester gebruikt geld ziekenhuispersoneel voor ‘persoonlijk gewin’ ARNHEM – De penningmeester van de personeelsvereniging van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft geld van de organisatie gebruikt voor ‘persoonlijk gewin’. Dat bevestigt een woordvoerder. Het zou gaan om ‘substantiële bedragen’. Hoeveel precies, wordt nog onderzocht. De bestuurder heeft zijn functie en lidmaatschap van de personeelsvereniging neergelegd, vervolgt… Lees meer »

Risico’s van hersenschade door sport genegeerd

Hoofdblessures Zieke ex-sporters en hun naasten willen weten of ze hersenschade opliepen door de sport. Sportbonden beïnvloeden het onderzoek. Illustratie XF&M Een groep wetenschappers die wordt ondersteund door internationale sportbonden zoals de FIFA, de National Football League (NFL) en de National Hockey League (NHL) negeert systematisch een groot deel van de wetenschappelijke publicaties waarin wordt… Lees meer »

‘Ziekenhuispersoneel moet blijven werken na melding corona-app’

Van zorgmedewerkers in ziekenhuizen wordt verwacht dat ze blijven werken, ook als ze via hun corona-app zien dat ze in aanraking zijn geweest met iemand die besmet is. Dat is het beleid van de NVZ, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, meldt Trouw. Reden is dat de ziekenhuismedewerkers niet gemist kunnen worden. Ze moeten dan wel… Lees meer »

Hoe het Duits coronaprotest naar Nederland overwaaide

Leden van onder andere Viruswaarheid werken nauw samen met Duitse actiegroepen. „We spreken elkaar inmiddels wekelijks.” In de salon van een Leidens hotel kijkt huisarts Bettina van Steenis gespannen in de camera. Tegenover haar zit een jurist. „Mogen wij uw verklaring beschouwen als zou hij zijn afgelegd onder ede?”, vraagt hij. Onder toeziend oog van… Lees meer »

Zorgaanbieders juridisch in de knoei met zelf corona testen personeel

Zorgaanbieders juridisch in de knoei met zelf testen personeel Uit onvrede over de lange wachttijden bij de GGD’en voert een groeiend aantal zorgaanbieders zelf coronatesten uit bij de eigen medewerkers. Daarmee overtreden ze de  Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De volksgezondheid weegt momenteel zwaarder, vindt de LHV. “Volgens de wetgeving die we nu in Nederland hebben,… Lees meer »

Bespreking boek: Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom

Abdelhak Nouri: Een onvervulde droom Publicatie: 2020 Auteur: Khalid Kasem advocaat Uitgeverij: Overamstel uitgevers bv/ Lebowski pubilshers ISBN: 978 90 488 4878 2 Tekst achterkant van het boek, zie onderaan. Bespreking boek: Mr Sophie Hankes, SIN-NL. Khalid Kasem is belangenbehartiger en woordvoerder van Abdelhak- Appie- Nouri (1997) en diens familie. Dit boek wordt besproken ivm… Lees meer »

Model Zimra Geurts lijdt aan auto-immuunziekte Asia-syndroom door borstimplantaten

Lees de website over het ASIA-syndroom  van Zimra veroorzaakt door borstimplantaten Lees de website meldpunt siliconen implantaten  Model Zimra Geurts lijdt aan auto-immuunziekte door borstimplantaten Zimra Geurts heeft door haar borstimplantaten het ASIA-syndroom (een auto-immuunziekte) opgelopen. Het model en de presentatrice is ernstig ziek geweest en deelt donderdag haar verhaal met haar volgers. Geurts had… Lees meer »

MST meldt gemiste diagnose door kaakchirurg van opgegeven Hengeloër nu wel bij inspectie

MST meldt gemiste diagnose van opgegeven Hengeloër nu wel bij inspectie ENSCHEDE – Het MST in Enschede meldt een gemiste diagnose door een kaak- en mondchirurg in 2016 alsnog bij de inspectie als mogelijke ‘calamiteit’. De medische misser kost een 59-jarige Hengeloër mogelijk het leven.  Inmiddels hebben zich bij het Enschedese ziekenhuis meerdere verontruste patiënten… Lees meer »

Als je werk je gezondheid aantast: ‘Huisartsen vragen niet genoeg door’

Patiënten die bij de dokter komen, hebben vaak werkgerelateerde klachten, terwijl de huisarts dat niet altijd doorheeft. Huisarts Kees de Kock deed er promotieonderzoek naar en ziet de huisarts als belangrijke schakel om verzuim te verminderen. De Kock: “De vraag naar iemands werk moet standaard worden gesteld.” Pijn aan je nek, schouder of rug. Onverklaarbare… Lees meer »

Internisten ivm corona: zorg voor chronisch zieke patiënten in gedrang

Internisten: zorg voor chronisch zieke patiënten in gedrang Internisten maken zich zorgen over de groei van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Ze waarschuwen dat de kwaliteit van de zorg voor chronisch zieke patiënten steeds verder in het gedrang komt als mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden. Volgens de Nederlandse Internisten Vereniging wordt zo’n… Lees meer »

‘Coronasituatie nu kritieker dan tijdens eerste golf’

De situatie rond het coronavirus is nu zorgwekkender dan tijdens de eerste golf van besmettingen van afgelopen voorjaar, vindt bestuursvoorzitter Bart Berden van het Elisabeth-Twee Stedenziekenhuis (ETZ) in Tilburg. “In het voorjaar beperkte het zich tot een aantal regio’s, nu doet het hele land mee”, zei hij in het radioprogramma 1 op 1. Berden is… Lees meer »