Nieuws

Ter nagedachtenis aan Lubertus Hankes 1919-2000, vermoord door dr Ben Zylicz

Dr Ben Zylicz doodde Lubertus Hankes vader van Mr Sophie Hankes, voorzitter SIN-NL via een dodelijke injectie, zonder verzoek, zonder toestemming: zie www.drbenzylicz.org L.Hankes geboren 25 febr. 1919- overleden 14 jan. 2000 Slachtoffer van medische foutenZijn aandenken zij tot zegen Is dr Ben Zylicz dr Death oftewel de dokter des DOODS? Profileerde zich ten onrechte… Lees meer »

Alarmerende resultaten na thuisbezoeken van apothekers: “Ziekenhuisopnames voorkomen”

West-Friesland STEDE BROEC – Westfriese senioren blijken hun medicijnen te vaak verkeerd en onnodig te gebruiken na een ziekenhuisopname. Dat concludeert Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) na onderzoek. “De resultaten zijn alarmerend. Ziekenhuisopnames kunnen worden voorkomen als apothekers vaker huisbezoeken brengen bij patienten”, aldus bestuurslid Wim van Hilten. Stichting ZZWW heeft eind vorig… Lees meer »

Vreemde handen aan de operatietafel

Fabrikanten van implantaten, zoals hartkleppen, pacemakers en heupprotheses helpen mee bij operaties, blijkt uit onderzoek van Argos en Small Stream Media. Dit gebeurt vaak zonder dat patiënten hiervan weten. De betegelde muren, het witte kunstlicht en in het midden een operatietafel die nog half gedekt is. Het OK-team treft voorbereidingen voor een heupvervangende operatie. Een… Lees meer »

OM wil taakstraf beveiligers Zuyderlandziekenhuis Sittard ivm overlijden van man 37, na mishandeling 2017

OM wil taakstraf bewakers ziekenhuis om dodelijke mishandelinG Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Roermond taakstraffen van elke 180 uur geëist tegen twee beveiligers van het Zuyderlandziekenhuis in Sittard. De 52-jarige man uit Sittard en de 33-jarige Maastrichtenaar worden ervan verdacht zondagnacht 10 juli 2017 een man in het ziekenhuis in… Lees meer »

Computermodel beperkt risico’s bij zwangerschap

Een computermodel dat inschat hoeveel risico aanstaande moeders lopen op zwangerschapscomplicaties, is erg succesvol. Dat staat in een promotieonderzoek van Pim van Montfort, meldt het Maastricht UMC. Het model brengt vroegtijdig individuele zwangerschapsrisico’s in kaart. Vrouwen worden bekeken op zaken als leefstijlaspecten, bloeddruk en bmi. Vervolgens geeft het model advies op maat. Zo krijgt iemand… Lees meer »

Algoritme (kunstmatige intelligentie) verslaat arts in zoektocht naar vroege slokdarmkanker

Een algoritme kan tijdens een endoscopie de vroege tekenen van slokdarmkanker herkennen. Dat blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC, de Technische Universiteit Eindhoven en het Catharina Ziekenhuis uit Eindhoven, die erover publiceerden in de medische tijdschriften Gastroenterology en Gastrointestinal Endoscopy. “Het systeem haalt een score van 90 procent.” Het systeem is toegesneden op mensen met… Lees meer »

Chloroquine: 70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte

70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte 70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door cor70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte70 jaar oud malariamiddel werkt tegen door coronavirus veroorzaakte ziekte Onderzoekers aan de KU Leuven in België hebben ontdekt dat… Lees meer »

Reinier Haga Groep zet streep door fusie drie ziekenhuizen

De fusie tussen het HagaZiekenhuis in Den Haag, Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is mislukt. Twee maanden nadat werd besloten om de juridische fusie te stoppen, wordt ook de bestuurlijke fusie teruggedraaid. De drie ziekenhuizen worden binnenkort weer zelfstandig. Dat zegt voorzitter Martin van Rijn van de raad van… Lees meer »

RIVM signaleert grote tekortkomingen in dossiers van bekkenbodemmatjes

Tijdens lopend onderzoek naar de technische dossiers van bekkenbodemmatjes is het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gestuit op grote tekortkomingen in de dossiers van twee fabrikanten. Reden voor het RIVM om de bevindingen tussentijds te melden bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu beoordeelt momenteel de… Lees meer »

IGJ: strenge regels voor plaatsing bekkenbodemmatjes

Transvaginale bekkenbodemmatjes mogen alleen nog worden geplaatst onder strenge voorwaarden. Dit heeft de IGJ besloten op grond van de eerste resultaten van een onderzoek door het RIVM. Voorzorg Met de strenge regels voor medisch-wetenschappelijk onderzoek die voortaan ten grondslag moeten liggen voor plaatsing, wil de inspectie meer voorzorgsmaatregelen nemen om de patiënt te beschermen. Hevige… Lees meer »

Kwart wijkverpleegkundigen kent Kwaliteitskader niet

Kwart wijkverpleegkundigen kent Kwaliteitskader niet Ruim een kwart van de verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkverpleging (26 procent) heeft nog nooit van het Kwaliteitskader Wijkverpleging gehoord. Bijna vier van de tien (38 procent) weten bovendien niet wat er in staat. Dat constateert onderzoeksinstituut Nivel op basis van een peiling onder ruim 300 wijkverpleegkundigen en verzorgenden.… Lees meer »

Kwaliteitsstandaard medicatieoverdracht verbetert patiëntveiligheid

De nieuwe kwaliteitsstandaard ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ is een herziening van de gelijknamige richtlijn uit 2008. Zorginstituut Nederland heeft de standaard getoetst en vorige week ingeschreven in het Register. Onder regie en met ondersteuning van het ministerie van VWS start dit voorjaar de samenwerking tussen alle betrokken zorgsectoren. Basisset gegevens uitgebreid De uitwisseling… Lees meer »

The Lancet on dr Ian Paterson: Complicit silence in medical malpractice

Report Paterson- issues-raised-by-paterson-independent-inquiry-report Editorial| Volume 395, ISSUE 10223, P467 source: www.thelancet.com https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)30351-2 Clinicians and health-care managers displayed “a capacity for wilful blindness” that allowed Ian Paterson to hide in plain sight—that is the uncomfortable opening statement of the independent inquiry into Paterson’s malpractice, published on Feb 4, 2020. Paterson worked as a consultant surgeon from 1993… Lees meer »

NVZD (voorzitter R.J .van der Gaag) wijst bestuurders zonder papiertje de deur

Commentaar SIN-NL Dit staat gelijk aan de schijn van integriteit. Immers R.J. van der Gaag kinderpsychiater en voormalig hoogleraar UMCN trad 1 maart 2016 af als voorzitter van artsenorganisatie KNMG, binnen enkele weken nadat SIN-NL via een mini-docu aangetoond heeft: -dat van der Gaag de buurman is van rechter raadsheer Mr H. Wammes van het… Lees meer »

Hotels van der Valken werpen zich op ‘stoppen met roken training’

Hotelier werpt zich op ‘stoppen met roken training’ Met een vijfdaagse Stoppen met Roken Training zet hotelketen Van der Valk een volgende stap op de gezondheidsmarkt. Rokers die willen stoppen kunnen terecht in Tiel, Amersfoort én… Barcelona. Het programma voorziet in groeps- als individuele coaching. De trainingen staan onder leiding van Debbie Prijs (bekend van… Lees meer »