Nieuws

Eerste bewoner van kleine woonvorm krijgt coronavaccin

Een 87-jarige vrouw uit Zoetermeer is maandag 25 1 2021, als eerste bewoner van een kleinschalige woonvorm, gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat gebeurde in woonzorgcentrum WelThuis Buytenhaghe, onder toeziend oog van minister Hugo de Jonge. Eerder was de vaccinatie al begonnen in grotere instellingen voor kwetsbare ouderen en gehandicapten. Dat gebeurt door instellingsartsen, maar kleinschalige… Lees meer »

Integriteitsonderzoek inzake falend neuroloog Kuks, UMCG dringend noodzakelijk

Eerder gepubliceerd 2 september 2013 Al jaren is er sprake van wetenschappelijk wangedrag en gebrek aan integriteit door falend neuroloog Kuks, UMCG. Stichting SIN-NL organisatie voor slachtoffers van medische fouten roept in het algemeen belang op tot onafhankelijk onderzoek naar het schenden van de wetenschappelijke integriteit door hoogleraar Jan Kuks. De Inspectie Gezondheidszorg, KNMG ,… Lees meer »

Aantal donorkinderen van Zwolse ‘spermadokter’ Jan Wildschut gynaecoloog verdubbelt naar 34

Aantal donorkinderen van Zwolse ‘spermadokter’ verdubbelt naar 34 Nog eens zeventien kinderen blijken te zijn verwekt met het sperma van de inmiddels overleden gynaecoloog Jan Wildschut uit Zwolle. Het totale aantal donorkinderen van de man verdubbelt daarmee tot 34. Dat bevestigt een woordvoerder van het Isala-ziekenhuis zaterdag in gesprek met NU.nl na berichtgeving van De… Lees meer »

Prof. Anne Stiggelbout: ‘Er is veel vaker wat te kiezen dan arts en patiënt beseffen’

Commentaar SIN-NL Prima dat Prof. Stiggelbout zich hiermee bezig houdt. Maar in dit artikel ontbreekt belangrijke informatie. Hierbij enkele suggesties aan mw Stiggelbout. Voor ieder medisch onderzoek of behandeling heeft de patient wettelijk het recht op goede informatie en het recht om op basis daarvan te beslissen, zie de Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst WGBO. Het… Lees meer »

OLVG-topman arts Maurice vd Bosch schrikt van wegmoffelen commentaar op LinkedIn

OLVG-topman schrikt van wegmoffelen commentaar op LinkedIn Mag een ziekenhuisbestuurder via social media kritiek leveren op het coronabeleid? Een scherpe post van OLVG-topman Maurice van den Bosch over de avondklok verdween op 19 januari enige tijd van LinkedIn. Een ‘misverstand’ aldus het sociale netwerk, maar Van den Bosch is blijkens commentaar in Het Parool geschrokken.… Lees meer »

Pleegt Prof J.B. M. Kuks, neuroloog (1955) UMCG strafbare feiten ogv Wetboek van Strafrecht?

Oordeel zelf over dr Jan Kuks neuroloog UMCG 66 jaar. Zal 2021 bepalend worden en eindelijk leiden tot ontslag en beroepsverbod tot arts? Zijn de feiten en documenten duidelijk? Jan Kuks vertoont al jaren een fundamenteel gebrek aan integriteit inzake mw Mr Sophie Hankes, aantoonbaar invalide door een ernstige medische fout door neurochirurg Prof Samii,… Lees meer »

Zorgfraude: Criminelen geen strobreed in de weg gelegd op zorgmarkt

Criminelen geen strobreed in de weg gelegd op zorgmarkt Malafide organisaties kunnen vrij gemakkelijk de zorgmarkt betreden. De drempels zijn laag, er worden weinig kwaliteitseisen gesteld en het toezicht en de opsporing zijn niet efficiënt. Dit is te lezen in het rapport Verwevenheid Zorg en Criminaliteit van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). Het IKZ deed… Lees meer »

Adviezen voor gesprekken met artsen bij onderzoek en behandeling

Drie belangrijke vragen aan uw arts: Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de voor en nadelen van de mogelijkheden? Wat betekent dat in mijn situatie? ———————————- Vraag direct een kopie van het verslag in het medisch dossier ter controle Vraag direct ter plekke om een kopie van de brief naar uw huisarts te ontvangen, ga… Lees meer »

Rechter mw Carina van Eck  bestuurslid stichting SOS steunt censuur zwartelijstartsen.com

Carina van Eck , Mr– vicevoorzitter bestuur van Stop Online Shaming. Ondersteunt censuur in strijd met vrijheid van meningsuiting omtrent  aantoonbaar falen van artsen en zorgverleners. Negeert rechterlijke uitspraken. Zwijgt over online publicaties oa op www.bigregister.nl Carina was lid van het College voor de Rechten van de Mens en is op dit moment rechter-plaatsvervanger bij… Lees meer »

Mr P. E. M. Messer-Dinissen tuchtcollege Zwolle beschermt op geld beluste radiologe

Commentaar SIN-NL Wat een akelig voorbeeld hoe mw Mr Patricia Messer- Dinissen als lid van het medisch tuchtcollege Zwolle , tevens presidente van de rechtbank Oost-Brabant heel duidelijk een op geld beluste radiologe beschermt. Hoe durft zij? Klagers zijn uit de aard van hun familierelatie met de overleden vrouw, per definitie direct belanghebbenden. Natuurlijk zijn… Lees meer »

Ondernemer Erik de Vlieger onthult bedrag dat familie Nouri vraagt van Ajax

De familie van Abdelhak Nouri verlangt een bedrag van vijftien miljoen euro als schadevergoeding van Ajax. Dat verzekert Erik de Vlieger in de podcast 1-2-tje van Yves. De mediaondernemer heeft met diverse personen binnen Ajax gesproken en is ervan overtuigd dat het genoemde bedrag op waarheid berust. “Het is niet ‘wij hebben ergens gehoord dat…’,… Lees meer »

Beroepsverbod en celstraf voor dopingarts Mark Schmidt

Beroepsverbod en celstraf voor dopingarts Schmidt De Duitse arts Mark Schmidt is veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar en 10 maanden voor het toedienen van doping aan tientallen sporters. De rechtbank van München legde hem ook een beroepsverbod van 3 jaar op. Zijn vier handlangers zijn ook schuldig bevonden aan overtredingen van de drugswet… Lees meer »

Radboud UMC weigert al jaren schadevergoeding na medische fout

Commentaar SIN-NL Hoe durft Omroep Gelderland om via de titel van dit item het slachtoffer van deze ernstige medische fout van een oogarts van het Radboud UMC in een kwaad daglicht te stellen, door te schrijven: Paul ruziet al jaren met Radboudumc na medisch misser. Dit is klassiek victim-blaming oftewel het slachtoffer de schuld geven.… Lees meer »

Zorginstituut: farmaceut misbruikt regels met duur medicijn

De farmaceut Lupin vraagt veel te veel geld voor het middel Namuscla, een medicijn voor een zeldzame spierziekte. Het bedrijf maakt misbruik van de regels, vindt het Zorginstituut Nederland, dat het basispakket samenstelt. Het instituut adviseert om Namuscla dan ook niet in het basispakket voor zorgverzekeringen op te nemen. Het is aan minister Tamara van… Lees meer »

Ter nagedachtenis aan Lubertus Hankes 1919-2000, vermoord door dr Ben Zylicz

Dr Ben Zylicz doodde Lubertus Hankes vader van Mr Sophie Hankes, voorzitter SIN-NL via een dodelijke injectie, zonder verzoek, zonder toestemming: zie www.drbenzylicz.org L.Hankes geboren 25 febr. 1919- overleden 14 jan. 2000 Slachtoffer van medische foutenZijn aandenken zij tot zegen Is dr Ben Zylicz dr Death oftewel de dokter des DOODS? Profileerde zich ten onrechte… Lees meer »