Nieuws

Zorgfraude: Criminelen geen strobreed in de weg gelegd op zorgmarkt

Criminelen geen strobreed in de weg gelegd op zorgmarkt Malafide organisaties kunnen vrij gemakkelijk de zorgmarkt betreden. De drempels zijn laag, er worden weinig kwaliteitseisen gesteld en het toezicht en de opsporing zijn niet efficiënt. Dit is te lezen in het rapport Verwevenheid Zorg en Criminaliteit van het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ). Het IKZ deed… Lees meer »

Adviezen voor gesprekken met artsen bij onderzoek en behandeling

Drie belangrijke vragen aan uw arts: Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de voor en nadelen van de mogelijkheden? Wat betekent dat in mijn situatie? ———————————- Vraag direct een kopie van het verslag in het medisch dossier ter controle Vraag direct ter plekke om een kopie van de brief naar uw huisarts te ontvangen, ga… Lees meer »

Rechter mw Carina van Eck  bestuurslid stichting SOS steunt censuur zwartelijstartsen.com

Carina van Eck , Mr– vicevoorzitter bestuur van Stop Online Shaming. Ondersteunt censuur in strijd met vrijheid van meningsuiting omtrent  aantoonbaar falen van artsen en zorgverleners. Negeert rechterlijke uitspraken. Zwijgt over online publicaties oa op www.bigregister.nl Carina was lid van het College voor de Rechten van de Mens en is op dit moment rechter-plaatsvervanger bij… Lees meer »

Mr P. E. M. Messer-Dinissen tuchtcollege Zwolle beschermt op geld beluste radiologe

Commentaar SIN-NL Wat een akelig voorbeeld hoe mw Mr Patricia Messer- Dinissen als lid van het medisch tuchtcollege Zwolle , tevens presidente van de rechtbank Oost-Brabant heel duidelijk een op geld beluste radiologe beschermt. Hoe durft zij? Klagers zijn uit de aard van hun familierelatie met de overleden vrouw, per definitie direct belanghebbenden. Natuurlijk zijn… Lees meer »

Ondernemer Erik de Vlieger onthult bedrag dat familie Nouri vraagt van Ajax

De familie van Abdelhak Nouri verlangt een bedrag van vijftien miljoen euro als schadevergoeding van Ajax. Dat verzekert Erik de Vlieger in de podcast 1-2-tje van Yves. De mediaondernemer heeft met diverse personen binnen Ajax gesproken en is ervan overtuigd dat het genoemde bedrag op waarheid berust. “Het is niet ‘wij hebben ergens gehoord dat…’,… Lees meer »

Beroepsverbod en celstraf voor dopingarts Mark Schmidt

Beroepsverbod en celstraf voor dopingarts Schmidt De Duitse arts Mark Schmidt is veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar en 10 maanden voor het toedienen van doping aan tientallen sporters. De rechtbank van München legde hem ook een beroepsverbod van 3 jaar op. Zijn vier handlangers zijn ook schuldig bevonden aan overtredingen van de drugswet… Lees meer »

Radboud UMC weigert al jaren schadevergoeding na medische fout

Commentaar SIN-NL Hoe durft Omroep Gelderland om via de titel van dit item het slachtoffer van deze ernstige medische fout van een oogarts van het Radboud UMC in een kwaad daglicht te stellen, door te schrijven: Paul ruziet al jaren met Radboudumc na medisch misser. Dit is klassiek victim-blaming oftewel het slachtoffer de schuld geven.… Lees meer »

Zorginstituut: farmaceut misbruikt regels met duur medicijn

De farmaceut Lupin vraagt veel te veel geld voor het middel Namuscla, een medicijn voor een zeldzame spierziekte. Het bedrijf maakt misbruik van de regels, vindt het Zorginstituut Nederland, dat het basispakket samenstelt. Het instituut adviseert om Namuscla dan ook niet in het basispakket voor zorgverzekeringen op te nemen. Het is aan minister Tamara van… Lees meer »

Ter nagedachtenis aan Lubertus Hankes 1919-2000, vermoord door dr Ben Zylicz

Dr Ben Zylicz doodde Lubertus Hankes vader van Mr Sophie Hankes, voorzitter SIN-NL via een dodelijke injectie, zonder verzoek, zonder toestemming: zie www.drbenzylicz.org L.Hankes geboren 25 febr. 1919- overleden 14 jan. 2000 Slachtoffer van medische foutenZijn aandenken zij tot zegen Is dr Ben Zylicz dr Death oftewel de dokter des DOODS? Profileerde zich ten onrechte… Lees meer »

Mr E. A. Messer en Mr C. A. de Beaufort beschermen artsen met medische fouten

Mr. E. A. Messer is persoonlijk en professioneel verantwoordelijk voor het onrechtmatig verbieden van de website zwarte lijst artsen in een vonnis van 8 januari 2021, in strijd met het algemeen belang. Hij beschermt hiermee artsen met fouten en ontzegt het publiek het recht op informatie over medische fouten en zorgverleners. Rechter E. Messer rechtbank… Lees meer »

Vonnis rechter Ward (E.) Messer inzake zwarte lijst artsen is onrechtmatig

rechter E. A. Messer Hierbij de vier rechterlijke uitspraken, waaraan rechter Messer volledig voorbij gaat in strijd met zijn ethische, professionele en wettelijke zorgplicht als rechter. Bovendien negeert mr Messer dat het merendeel van de namen van de zwartelijstartsen al gepubliceerd staat op de overheidssite www.bigregister.nl zie overzicht van de namen van zorgverleners aan wie… Lees meer »

Advies: vraag uw medisch dossier op bij uw huisarts en medisch specialist

Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst WGBO: De arts is verplicht een volledig en correct medisch dossier over iedere patient samen te stellen. Iedere patient heeft het recht tot correctie van het medisch dossier, plaatsen van aanvullingen en verwijderen van incorrecte teksten en recht op een kopie van zijn/haar medisch dossier. Wij raden alle patienten aan om… Lees meer »

Corona: Gezondheidsraad: vaccin Moderna niet voor zorgpersoneel

De Gezondheidsraad adviseert het vaccin tegen covid-19 dat is ontwikkeld door Moderna vooral in te zetten bij ouderen, te beginnen bij de oudste leeftijdsgroepen. Zowel van dit vaccin als van het vaccin van BioNTech/Pfizer zou minimaal 90 procent moeten worden ingezet voor ouderen. Dat vermindert de ziektelast en de druk op de zorg, schrijft de… Lees meer »

Dopingdokter Mark Schmidt. ‘Operatie Aderlass’: hoe een dopingnetwerk jaren de controles saboteerde

Lees ook artikel 29 sept. 2020 Omstreden arts Schmidt bekent wielrenners van doping te hebben voorzien ‘Operatie Aderlass’: hoe een dopingnetwerk jaren de controles saboteerde Doping Een van de grootste dopingstrafzaken van de afgelopen jaren loopt ten einde. ‘Dopingdokter’ Mark S. kon lang ongezien sporters aan bloeddoping helpen. Het gemak waarmee dat ging, is een… Lees meer »

Waarom publiceert Mr Sophie Hankes SIN-NL websites over medische fouten en over falen van artsen?

Het antwoord is heel eenvoudig. Sophie Hankes wil in het algemeen belang informatie verschaffen aan patienten om hen te waarschuwen over gebreken in de kwaliteit van zorg en patientveiligheid in Nederland en wereldwijd. Doel is preventie van vermijdbaar leed. Als afgestudeerd juriste met specialisatie medisch recht en rechten van de mens werd haar op basis… Lees meer »