Mogelijke calamiteit VUMC. Verkeerd medicijn toegediend aan negen patiënten Amsterdam VUmc

Verkeerd medicijn toegediend aan negen patiënten Amsterdam VUmc

Negen patiënten van het Amsterdam VUmc 2019 hebben begin maart door een vergissing van de bereiding van medicatie een verkeerde medicijn toegediend gekregen. Een persoon is hierdoor mogelijk overleden.

“We sluiten niet uit dat de het verkeerde medicijn heeft bijgedragen aan het overlijden van de patiënt”, meldt het Amsterdam UMC vrijdag.

De acht andere patiënten zouden geen blijvende problemen hebben overgehouden aan de verkeerde medicijnen.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is direct ingelicht. Ook heeft het ziekenhuis zelf een onderzoek ingesteld.
—————

www.vumc..nl

Verkeerde medicatie voor negen patiënten van Amsterdam UMC

Gepubliceerd op: 15-03-2019

Negen patiënten van Amsterdam UMC, locatie VUmc, hebben begin maart door een vergissing bij de bereiding van medicatie helaas een verkeerd medicijn toegediend gekregen.

Bij één patiënt sluiten artsen niet uit dat dit heeft bijgedragen aan diens overlijden. De andere acht patiënten hebben geen blijvende problemen overgehouden. Het ziekenhuis heeft de patiënten, en de nabestaanden van de overleden patiënt op de hoogte gebracht en verontschuldigingen aangeboden. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is onmiddellijk ingelicht.

‘Het is een vreselijk nare situatie voor alle betrokkenen. Ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de nabestaanden van de overleden patiënt’, aldus prof. dr. Piet ter Wee, directeur medische zaken Amsterdam UMC, locatie VUmc. Het ziekenhuis stelt een diepgaand onderzoek in en zal, afhankelijk van de resultaten daarvan, maatregelen treffen.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser om deze website goed te bekijken. Update mijn browser nu

×