Medische fout bij Nicolette Kluijver: geen tbc maar longkanker!

Commentaar SIN-NL
Weer een medische fout en een fout die grote gevolgen had kunnen hebben.
Gelukkig was Nicolette alert en kon zij terecht bij een andere meer deskundige arts, wellicht via haar echtgenoot  Joost Staudt die zelf plastisch chirurg is.
Zou de arts die de diagnostische fout maakte, zijn excuses hebben aangeboden en er van geleerd hebben?
Medische fout? Vertel en herstel, registreer en leer!


Nicolette Kluijver verhulde ernst ziekte om kinderen te beschermen

Nicolette Kluijver vertelde in februari 2017 dat bij haar een beginnende vorm van longkanker was geconstateerd. Nu de presentatrice schoon is verklaard, vertelt ze dat haar ziekte veel ernstiger was.

“Het was geen voorstadium, het was al superlongkanker”, vertelt de 32-jarige presentatrice in een interview in Van der Vorst ziet sterren.

“Ik heb de dood in de ogen gekeken”, aldus Kluijver. Ze bracht in de verklaring naar buiten dat het ging om een voorstadium, omdat ze niet wilde dat haar dochter op het schoolplein zou horen dat ‘haar moeder dood zou gaan’.

De presentatrice moest een zware operatie ondergaan. “Ze hebben mijn halve long geamputeerd.” Daarna begon het herstelproces, dat niet meeviel. “Die pijn was afschuwelijk en daarna kreeg ik klaplong na klaplong. Die hel houdt niet op.”  In maart werd ze schoon verklaard.

 

TBC

In eerste instantie stelden de artsen tuberculose vast. Een diagnose waarvan de presentatrice niet wilde geloven dat het dat alleen was. Ze organiseerde een second opinion.

De ziekte heeft Kluijver veranderd. “Ik zal nooit meer de oude worden, want ik weet nu hoe vergankelijk het leven is. Ik waardeer nu alles, ik zing in de regen. Maar ik zal de rest van mijn leven bang zijn.”