Medewerker Cordaan op non-actief om nekbreuk bewoner

Vraag SIN-NL
Is deze gebeurtenis gemeld als calamiteit bij de Inspectie Gezondheidszorg?


Een medewerker van het verzorgingstehuis van Cordaan in de Ottho Heldringstraat in Nieuw-West, Amsterdam is op non-actief gesteld, vanwege een voorval vorige week waarbij een 80-jarige bewoner zijn nek brak.

Wat er zich precies heeft voorgevallen, is onduidelijk. Omdat het slachtoffer dementerend is, kan hij zelf ook geen opheldering bieden. Vorige week liep de 80-jarige bewoner een verwonding op in het zorgcentrum waar hij sinds twee maanden woont.

Hij zou door een medebewoner op zijn hoofd zijn geslagen met een tondeuse, vertelt de zoon van het slachtoffer aan AT5. De hoofdwond werd gehecht, en Cordaan zou onderzoek doen naar het voorval.

Maar een dag later bleken de verwondingen veel erger dan op het eerste gezicht werd verondersteld. In het ziekenhuis bleek dat zijn nek was gebroken.

Cordaan onderzoekt het incident en heeft de medewerker die eindverantwoordelijk was op de bewuste avond op non-actief gesteld. “Wat er ook gebeurd is, we betreuren het voorval zeer,” zegt een woordvoerder van Cordaan.

De familie heeft tevens aangifte gedaan bij de politie van zware mishandeling.