KNO-arts Laki Stanojcic, Acibadem ziekenhuis voegt oud-patienten ongevraagd toe aan Whattsapp-groep

AMSTELVEEN – (AT5) Een voormalig KNO-arts van ziekenhuis Amstelland in Amstelveen heeft meer dan honderd (oud-)patiënten ongevraagd toegevoegd aan een Whatsapp-groepschat, in een poging deze patiënten mee te lokken naar zijn nieuwe werkgever: Acibadem International Medical Center. Hierdoor zijn meer dan honderd privé-nummers van patiënten op straat beland.

In het groepsgesprek, dat de arts midden in de nacht aanmaakte met zijn privé-nummer, vertelt hij een nieuwe werkgever te hebben. De dokter plaatst teksten als: “Hierdoor kunt u niet geopereerd/gecontroleerd worden in Ziekenhuis Amstelland. [Het] is uiteraard wel mogelijk dat u door mij geopereerd wordt in het International Medical Center Acibadem.”

Ook schrijft de arts dat de wachttijden bij zijn nieuwe werkgever ‘aanzienlijk korter’ zijn en dat patiënten er goed aan doen om opnieuw een verwijsbrief van de huisarts te vragen.

‘Solo-actie’
Het Acibadem stelt in een reactie dat het benaderen van deze patiënten een ‘solo-actie’ is van de KNO-arts. “Wij zijn hier vooraf niet van op de hoogte gesteld en de wijze waarop dit is gebeurd past niet binnen de richtlijnen van Acibadem.”

Ziekenhuis Amstelland, oud-werkgever van de dokter, reageert geschokt. “Wij zijn verbijsterd over deze actie. Er is een grens overschreden en wij zullen juridische stappen ondernemen. Er zijn door de betreffende arts gegevens van onze patiënten meegenomen die binnen onze muren hadden moeten blijven.”

Oud-patiënt is geschokt
Niet alleen de ziekenhuizen staan perplex, ook benaderde patiënten zijn geschokt. Zo vertelt een van de oud-patiënten anoniem aan AT5 al vele jaren niet meer aangesloten te zijn bij het Amstelland ziekenhuis.

“Het is een rare situatie. Ik werd midden in de nacht wakker van mijn telefoon.” De oud-patiënt vindt het vreemd dat een arts hem benadert via zijn privételefoon. “Je ziet van al die mensen een Whatsapp-foto en ook de telefoonnummers. Dit kan echt niet. De arts schendt hiermee het medisch beroepsgeheim en de privacy van patiënten.”

De betreffende arts was niet bereikbaar voor commentaar.
—————

http://www.acibademimc.com/specialisten/drs-laki-stanojcic/

Jacques Koolen

Drs. Laki Stanojcic

KNO-arts

De heer drs. Stanojcic heeft zijn basisopleiding geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Nis in Servië, waarna hij zijn opleiding tot KNO-arts heeft gedaan en met succes afgerond in het AMC te Amsterdam. Zijn interesse ging echter vooral uit naar de chirurgische aspecten van zijn vakgebied. Daarop kreeg hij de mogelijkheid zich verder te specialiseren binnen de neuschirurgie. Behalve in het AMC is hij tevens werkzaam geweest in het VUMC, het OLVG Ziekenhuis en het st. Lucas ziekenhuis. Daarnaast was hij tot 2003 als algemeen KNO-arts verbonden aan het Ziekenhuis Amstelland.

Specialisatie / aandachtsgebieden

Functionele en esthetische neuschirurgie (Rhinoplasty), Endoscopisch chirurgie van de neusbijholten, Plastische en reconstructieve oorschelpchirurgie

Talen Nederlands, Engels, Servo-Kroatisch, Grieks en Macedonisch
Werkervaring
2018 – heden KNO-arts, Acibadem IMC

2003 – 2018
KNO-arts, Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen
1998 – 2003
AGIO, AMC (UvA), Opleiding KNO, Amsterdam
1996 – 1998
AGNIO, UMC Utrecht, Afdeling Hart-long chirurgie, Utrecht

Opleiding

1998 – 2003
Opleiding tot KNO-arts, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Nederland
1994 – 1996
Herkenning studie Geneeskunde met Nederlands artsexamen te Utrecht, Nederland
1994 – 1996
Cursus Nederlands aan het Educatief Centrum Den Haag, Nederland
1992
Artsexamen (“expert examination”), commissie van het Ministerie van Gezondheid te Belgrado, Servië
1991 – 1992
Co-assistentschappen, Academisch Klinisch Centrum Niš, Servië
1991
Stage op intensieve care in Murcia, Spanje
1985 – 1991
Studie Geneeskunde aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Niš, Servië
1980 – 1984
Middelbare school, Niš, Servië

Nevenactiviteiten

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- & Oorheelkunde
  • Lid van Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied
  • Lid van The European Academy of Facial Plastic Surgery

Medische Publicaties

Klik hier voor een overzicht.

Patiëntenervaring rondom functioneel cosmetische neusoperatie