Jansen Steur wil niet praten bij medisch deskundigen: onterecht beroep op zwijgplicht

Commentaar SIN-NL
Juridisch gezien doet Jansen Steur een volkomen onterecht beroep op zijn zwijgplicht.
De zwijgplicht van een arts dient ter bescherming van de belangen van de patient en niet ter bescherming van de belangen van de -falende- arts.
De diagnose van Jansen Steur was gebaseerd op los zand, dat wordt ahw bevestigd door zijn weigering tot een inhoudelijke discussie. Deze kwakzalver had veel eerder gestopt moeten worden.
Collega’s, bestuur MST, huisartsen dragen medeverantwoordelijkheid voor zijn disfunctioneren, ook al is Jansen Steur uiteraard de hoofdverantwoordelijke en hoofdschuldige arts.

http://www.nu.nl/binnenland/3621216/jansen-steur-wil-niet-praten-in-bijzijn-medisch-deskundigen.html

6 november 2013

Jansen Steur wil niet praten in bijzijn medisch deskundigen

De voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur wil niet over een voormalig patiënte praten in de rechtbank, als daar twee deskundigen bij zijn. 

Jansens advocaat verzocht de rechtbank de twee mannen niet aanwezig te laten zijn bij het inhoudelijk bespreken van haar diagnose.

De rechtbank verwierp dat. ”Dan zal mijn client zich beroepen op zijn zwijgplicht, om een inhoudelijke medische discussie te voorkomen”, aldus de raadsman woensdag, tijdens de tweede zittingsdag van de strafzaak tegen de ex-neuroloog. Jansen voegde daar zelf aan toe: ”Ik zie het voordeel niet in van een discussie tussen mij en de hooggeëerde deskundigen.”

De ex-neuroloog stelde de ziekte Parkinson vast bij de patiënte. De vrouw pleegde na de derde ziekenhuisopname zelfmoord. Later bleek het een verkeerde diagnose.

De voormalig neuroloog van het Medisch Spectrum Twente (MST) wordt onder meer verdacht van het opzettelijk verkeerd stellen van diagnoses, met verregaande gevolgen voor zijn patiënten.

Verduistering

Maandag, tijdens de eerste dag, kwamen onder meer verduistering en diefstal aan bod. Begin volgend jaar wordt pas uitspraak verwacht. Als alle strafbare feiten worden bewezen, kan Jansen een maximale straf van 12 jaar krijgen.

Door: ANP