Is er nog een toekomst voor huisarts van Heusden na massale overstap cliënten

De huisartsenpraktijk in Breezand

Is er nog een toekomst voor huisarts van Heusden na massale overstap cliënten

BREEZAND – Van de 9500 patiënten die bij huisarts van Heusden zijn aangesloten hebben de afgelopen dagen er vele duizenden zich laten overschrijven naar de nieuwe huisartsenpraktijk in Anna Paulowna.

Veel mensen zijn boos over het achterhouden van informatie over de slechte financiële situatie van de huisarts die voor donderdag de praktijk in Anna Paulowna heeft moeten ontruimen anders doet de gemeente Hollands Kroon dit op kosten van de huisarts.

De rechter heeft onder andere geoordeeld dat HAP B.V. en de onderhuurders Huisartsenpraktijk Anna Paulowna B.V. en Huisartsenpraktijk de Ontmoeting B.V. de praktijkruimte in Anna Paulowna moeten ontruimen. Ondanks verschillende pogingen van de gemeente om tot afspraken te komen met de eigenaar van de huisartsenpraktijken, is dit niet gelukt. Daarom gaat de gemeente Hollands Kroon over tot ontruiming op donderdag 18 juli 2019.

In het vonnis van de kantonrechter is verder geoordeeld dat de huurovereenkomst per direct is ontbonden en dat alle achterstallige huur over 2018 en 2019 en de proceskosten aan de gemeente Hollands Kroon moet worden betaald. Na de uitspraak van 27 april en tot eind juni 2019 zijn meerdere pogingen door de gemeente Hollands Kroon ondernomen om met de eigenaar van de huisartsenpraktijk tot afspraken te komen. Dit is niet gelukt.

Bijeenkomst Anna Paulowna

Tijdens de bijeenkomst die afgelopen week door huisarts van Heusden werd gehouden in Anna Paulowna werd niets verteld over de problemen in Anna Paulowna en daarom viel het veel cliënten van de huisarts koud op het dak dat de praktijk op last van de rechter moet worden ontruimd wegens een grote huurachterstand waardoor het vertrouwen in de huisarts bij velen is verloren.

De huisarts reageert niet op vragen zodat het onduidelijk is of de praktijk in Breezand gewoon weer open gaat zoals zij heeft beloofd of dat ook de praktijk in Breezand wordt gesloten nu er een massale leegloop is van cliënten.