IJsselland Ziekenhuis benoemt PG OM A. van Wijk tot bestuursvoorzitter

IJsselland Ziekenhuis benoemt nieuwe bestuursvoorzitter

De raad van toezicht van het IJsselland Ziekenhuis heeft Albert van Wijk benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis per november 2017. De huidige bestuursvoorzitter, Peter Draaisma, treedt in het najaar terug in verband met zijn pensionering.

Albert van Wijk is al ruim 25 jaar werkzaam bij het Openbaar Ministerie (OM) in diverse functies. Sinds 2011 is hij werkzaam als Procureur Generaal. Als lid van het College van procureurs-generaal geeft hij landelijk leiding aan het OM. Daarnaast bekleedt Van Wijk diverse nevenfuncties.

De raad van toezicht laat weten “zeer verheugd” te zijn met de komst van Van Wijk naar het IJsselland Ziekenhuis. Rvt-voorzitter Hendrik van Moorsel: “De raad van toezicht ziet in Albert van Wijk een uitstekende bestuurder die in staat is om in verbinding met alle interne én externe belanghebbenden het IJsselland Ziekenhuis te positioneren en vanuit die positie de verdere ontwikkeling van goede en betaalbare zorg, inclusief het bijbehorende investeringsprogramma, te realiseren”.