Hoger beroep CT tegen bestuurders MST en IGZ inzake falen Jansen Steur

http://www.skipr.nl/actueel/id21078-harde-uithaal-naar-voormalig-mst-bestuurders.html

13 januari 2015 door: Skipr Redactie
Harde uithaal naar voormalig MST-bestuurders

Lak aan de slachtoffers van ex-neuroloog Ernst Jansen, lak aan de tuchtrechter, lak aan alles. Letselschade-expert Yme Drost heeft dinsdag keihard uitgehaald naar een voormalig bestuurder van het Medisch Spectrum Twente. Daar werkte Jansen tot zijn gedwongen ontslag in 2004.

Drost deed dat in het hoger beroep dat diende voor de tuchtrechter in Den Haag tegen drie voormalig bestuurders van het ziekenhuis en inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Berisping

Daarin staat de vraag centraal of er iemand had moeten ingrijpen toen Jansen in het ziekenhuis werkte en daar meerdere medische fouten maakte. De bestuurder waar Drost op doelde, Ruud Ramaker, kreeg vorig jaar bij het regionaal tuchtcollege al een berisping opgelegd. Hij had volgens het tuchtcollege de inspectie verkeerd geïnformeerd en dat valt hem te verwijten.
Schrappen

De ex-bestuurder was niet aanwezig bij het hoger beroep. “Hij schittert opnieuw door afwezigheid”, aldus Drost. De enige passende maatregel zou volgens Drost zijn dat Ramaker geschrapt wordt uit het artsenregister, het zogenoemde BIG-register. Het Centraal Tuchtcollege doet daar over een aantal weken uitspraak over.
Gevangenisstraf

De omvangrijke zaak tegen voormalig neuroloog Jansen sleept al jaren. Vorig jaar is hij tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van ernstig lichamelijk letsel bij zijn patiënten door verkeerd gestelde diagnoses. Het hoger beroep in de strafzaak loopt momenteel. De tuchtrechter besloot eerder al dat Jansen nooit meer zijn beroep mag uitoefenen. (ANP)
en
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23552605/___Lak_aan_slachtoffers_en_tuchtrechter___.html
di 13 jan 201 ‘Lak aan slachtoffers, lak aan tuchtrechter’  DEN HAAG –

Lak aan de slachtoffers van ex-neuroloog Ernst Jansen, lak aan de tuchtrechter, lak aan alles. Letselschade-expert Yme Drost heeft dinsdag keihard uitgehaald naar een voormalig bestuurder van het Medisch Spectrum Twente. Daar werkte Jansen tot zijn gedwongen ontslag in 2004.

Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur
Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur

Drost deed dat in het hoger beroep dat diende voor de tuchtrechter in Den Haag tegen drie voormalig bestuurders van het ziekenhuis en inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarin staat de vraag centraal of er iemand had moeten ingrijpen toen Jansen in het ziekenhuis werkte en daar meerdere medische fouten maakte. De bestuurder waar Drost op doelde, Ruud Ramaker, kreeg vorig jaar bij het regionaal tuchtcollege al een berisping opgelegd. Hij had volgens het tuchtcollege de inspectie verkeerd geïnformeerd en dat valt hem te verwijten.

De ex-bestuurder was niet aanwezig bij het hoger beroep. „Hij schittert opnieuw door afwezigheid”, aldus Drost. „De enige passende maatregel zou volgens Drost zijn dat Ramaker geschrapt wordt uit het artsenregister, het zogenoemde BIG-register. Het Centraal Tuchtcollege doet daar over binnen twee maanden uitspraak over.

De twee andere oud-bestuurders van het Twentse ziekenhuis, Herre Kingma en Tom Zijlstra, kregen eerder geen maatregel opgelegd van door het regionaal tuchtcollege. Het valt Kingma, die twee jaar na het vertrek van Jansen werd aangesteld, zwaar dat hij zich in het hoger beroep opnieuw moet verantwoorden. Volgens eigen zeggen is hij bij zijn aanstelling niet goed op de hoogte gesteld over de zaak van de neuroloog. „Op dat moment speelden er andere dingen, hoe erg dat ook is.”

Zijlstra, die de ex-neuroloog in 2004 tot zijn uiteindelijke vertrok dwong, zegt Jansen „altijd al een rare kwast te hebben gevonden”.

De omvangrijke zaak tegen voormalig neuroloog Jansen sleept al jaren. Vorig jaar is hij tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van ernstig lichamelijk letsel bij zijn patiënten door verkeerd gestelde diagnoses. Het hoger beroep in de strafzaak loopt momenteel.