Hof spreekt chirurg Reijnen vrij ondanks opzettelijke mishandeling patiente

Commentaar SIN-NL
Reijnen weigerde 3 maanden lang ondanks zoekraken van een gaasje tijdens de operatie om een röntgenfoto van buik van de patiënte te maken. Reijnen had nb al eerder bij een patiënte in Duitsland een gaasje achtergelaten, waarna de patiënte is overleden!!!
Het weigeren van adequate medische hulp is strafbaar volgens art 255 Wetboek van Strafrecht. De rechters van het Gerechtshof van Leeuwarden: mr. P. Koolschijn, voorzitter,mr. M.H.M. Boekhorst Carrillo en mr. L.J. Hofstra, raadsheren, houden deze misdadige arts de hand boven het hoofd en zijn als het ware medeplichtig. Zij verdienen een plaats op de zwarte lijst van artsen, bestuurders, politici en rechters van SIN-NL.
Het bericht van nu.nl is met opzet incorrect en onvolledig. Hoe kan het ook anders met Rijkman Groenink oud ABN-AMRO graaier als voorzitter van de Raad van Bestuur van het ANP.

Hof spreekt maagchirurg Emmer ziekenhuis vrij
Skipr.nl 1 mei 2015

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheperziekenhuis in Emmen in hoger beroep vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijk celstraf tegen hem geëist wegens mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De rechtbank had R. ook al vrijgesproken.

Nick R. voerde tussen 2006 en 2009 vele maagverkleiningsoperaties uit in het Emmer ziekenhuis. Hij werd in 2009 op non-actief gesteld en later ontslagen vanwege de vele complicaties en sterfgevallen die zich die jaren hadden voorgedaan. Zeventien patiënten en nabestaanden deden aangifte tegen hem.

Na een lang en ,,uiterst complex” onderzoek concludeerde justitie dat slechts in één zaak vervolging mogelijk was. Het ging om een vrouw bij wie na een maagverkleiningsoperatie een wondgaasje in de buik was achtergebleven. De vrouw werd daardoor ernstig ziek.

Volgens het OM handelde R. indertijd niet met ,,boze opzet”, maar wel ,,onzorgvuldig en ontoelaatbaar”. Bovendien was R. hetzelfde in Duitsland al eens overkomen. Eén van zijn patiënten overleed in 2002 aan de gevolgen van een ontsteking in de buik, ook door een achtergelaten wondgaasje.

Maar het hof ziet geen bewijs. Volgens de rechters heeft R., toen hij op het verdwenen wondgaasje werd gewezen, wel degelijk gezocht in de buikholte van de vrouw, maar het toen niet kunnen vinden. Niemand heeft hem na de operatie verteld dat het gaasje nog steeds zoek was, dus kon hij er vanuit gaan dat het was gevonden, oordeelt het hof. (ANP)

hof spreekt maagchirurg vrij Hof spreekt maagchirurg Emmer ziekenhuis vrij

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheperziekenhuis in Emmen in hoger beroep vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijk celstraf tegen hem geëist wegens mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Nick R. voerde tussen 2006 en 2009 vele maagverkleiningsoperaties uit in het Emmer ziekenhuis. Hij werd in 2009 op non-actief gesteld en later ontslagen vanwege de vele complicaties en sterfgevallen die zich die jaren hadden voorgedaan. Zeventien patiënten en nabestaanden deden aangifte tegen hem.

Na een lang en ”uiterst complex” onderzoek concludeerde justitie dat slechts in één zaak vervolging mogelijk was. Het ging om een vrouw bij wie na een maagverkleiningsoperatie een wondgaasje in de buik was achtergebleven. De vrouw werd daardoor ernstig ziek.

De rechtbank had R. ook al vrijgesproken.
Door: ANP
nu.nl 01 mei 2015