Hof Arnhem behandelt hoger beroep Jansen Steur mei 2015

Nieuwe ronde in zaak ex-neuroloog Jansen
Maandag 18 mei 2015 begint bij het gerechtshof in Arnhem de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep tegen Ernst Jansen. Het is nog niet zeker of Jansen daar zelf bij aanwezig is, liet zijn advocaat weten.

Jansen (69) was al door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het opzettelijk stellen van verkeerde diagnoses, met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten. Zowel het Openbaar Ministerie als hijzelf ging in hoger beroep tegen de uitspraak.
Hersenbeschadiging
Voor het hoger beroep zijn drie dagen uitgetrokken komende week, maandag, woensdag en donderdag. De vraag staat centraal of Jansen destijds verminderd toerekeningsvatbaar was. De afgelopen maanden is er aanvullend psychisch, psychiatrisch en neurologisch onderzoek gedaan. De kans bestaat namelijk dat de handelingen van Jansen beïnvloed werden door een hersenbeschadiging na een ernstig auto-ongeluk in 1990.

Eerder is al vastgesteld dat Jansen hersenletsel heeft. Maar in hoeverre hij daardoor verkeerd had gehandeld, kon niet worden vastgesteld. Of het nieuwe onderzoek daar wel antwoord op geeft, moet deze week blijken. (bron: ANP)
skipr.nl 16 mei 2015