Hans den Hollander (voorzitter) vertrekt uit raad van bestuur Tergooi

Hans den Hollander vertrekt uit raad van bestuur Tergooi

Hans den Hollander vertrekt uit raad van bestuur Tergooi

Hans den Hollander vertrekt per 1 juli 2020 als voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi. De raad van toezicht is gestart met de werving van een opvolger.

Nu de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum is gestart en de transitie naar ‘Zorg moet Dichterbij’ in gang is gezet, is het voor Hans den Hollander na acht jaar een natuurlijk moment om per juli 2020 het stokje over te dragen. De nieuwe bestuurder dient samen met Janneke Brink – Daamen (lid raad van bestuur) de visie: ‘Zorg moet dichterbij’ verder te vervullen. De meest waardevolle zorg is zorg dichtbij de patiënt. Om bij niet groeiende zorgbudgetten aan de groeiende zorgvraag te kunnen voldoen, zal Tergooi de komende jaren versneld inzetten om 20% van de zorg buiten de muren van het ziekenhuis te organiseren.

Den Hollander: ‘Terugkijkend heb ik een hele mooie en intensieve periode bij Tergooi gehad. Ik ben bijzonder trots dat we nu gestart zijn om het nieuwe ziekenhuis in één fase te kunnen bouwen. Het team van Tergooi is klaar om als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland gezamenlijk met de huisartsen, zorgpartners én zorgverzekeraars een duurzame verandering van de zorg in gang te zetten in de mij zo dierbare regio Gooi en Vechtstreek. Ik zal ze natuurlijk volgen en trots zijn wanneer eind 2022 het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen kan gaan worden’.