Grensoverschrijdend gedrag door Hans Severens decaan Erasmus School of Health Policy & Management

Decaan ESHPM treedt terug na klacht grensoverschrijdend gedrag

De man zou zelf besloten hebben om terug te treden. Aanleiding is een klacht die tegen hem is ingediend over seksueel overschrijdend gedrag. Het college van bestuur vond de klacht van twee medewerkers dusdanig dat er een nader onderzoek is ingesteld. De universiteit wil pas nader op de zaak ingaan nadat het onderzoek is afgerond. De woordvoerder geeft wel aan dat de universiteit hier vaart achter wil zetten.  

RTV Rijnmond onderzocht de kwestie naar eigen zeggen al in december naar aanleiding van een tweet waarin de zaak werd aangezwengeld. De universiteit gaf toen tegenover de lokale omroep aan dat er geen onderzoek liep. In januari werd dat wel bevestigd. De decaan blijft volgens RTV Rijnmond voorlopig thuis in afwachting van de uitkomsten van het externe onderzoek. Hij geeft geen colleges meer en heeft zijn bestuurlijke taken neergelegd. Die laatste worden ad interim waargenomen. Wel blijft hij aan als hoogleraar.
————-

www.eur.nl  4 dec 2017

Hans Severens nieuwe decaan ESHPM

Het College van Bestuur heeft prof. dr. Hans Severens per 1 januari 2018 benoemd tot decaan van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), voorheen instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG). Hij volgt daarmee prof.dr. Werner Brouwer op, die na zes jaar de rol van decaan ESHPM overdraagt.

Hans Severens (1963) is sinds 2009 hoogleraar evaluatie in de gezondheidszorg bij ESHPM. Hij studeerde beleid en beheer in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor hij bij de Erasmus Universiteit werd aangesteld, was hij gedurende acht jaar hoogleraar Medical Technology Assessment in Maastricht.

Zijn onderzoeksactiviteiten richten zich op de economische evaluatie van medische technologie, als deel van klinische trials of als zelfstandige modelleringsstudies. Naast zijn functie bij ESHPM is Hans tot het einde van dit jaar ook vicevoorzitter van de Gezondheidsraad.

Reputatie

ESHPM is er van overtuigd in de persoon van Hans Severens een uitstekende opvolger te hebben gevonden van Werner Brouwer, die als hoogleraar gezondheidseconomie aan ESHPM verbonden zal blijven.

In de komende periode zal ESHPM, onder leiding van Hans Severens, verder werken aan de uitbouw van haar uitstekende reputatie en positie, in binnen- en buitenland, op het terrein van onderwijs en onderzoek.