Gevolgen operatie teflon-implantaten bij Sophie Hankes: calcificatie 2,3 cm x 2,1cm x 0,5cm

Mw. Mr. Sophie Hankes, voorzitter SIN-NL, is het slachtoffer van een grove medische fout.

Prof M. Samii heeft zonder overleg en toestemming tijdens een operatie een teflon-implantaat aangebracht tussen haar hersenstam en de rechter vertebralis slagader, naast een teflon-implataat tussen de r. evenwichtszenuw en een ader. De gevolgen van deze operatie zijn op zijn zachts schokkend te noemen. De implantaten zijn inmiddels gecalcificeerd, versteend.

Het oorspronkelijke doel van de operatie was om de druk van de  ader op de r. evenwichtszenuw te verminderen. Tijdens de operatie besloten Prof. Samii en dr Tatatigba om ook  een teflon-implantaat te plaatsen om de druk van de verwijdde rechter intracraniële vertebralis slagader (een slagader die bloed toevoert naar de hersenstam) te verminderen.
Door het inbrengen van materiaal op een plaats waar dit  niet thuis hoort in de schedel bij  de hersenstam en de rechter vertebralis slagader is de druk alleen maar toegenomen.
De teflon heeft  ook een foreignbody reaction veroorzaakt, waardoor er sprake is van chronische ontsteking en hersenoedeem.

Als gevolg van het plaatsen van de teflon is nu meer dan 90% van de slagader is afgesloten, wat leidt tot een ernstige doorbloedingsstoornis. Na 10 of 15 meter lopen, of 5 tot 10 minuten staan, kan het bloed niet meer naar haar hersenen stromen, valt ze en raakt  bewusteloos. Zodra zij 2 minuten rechtop is, dus zit, staat of loopt, wordt zij bewusteloos.
Bij onderzoek vóór de operatie is geconstateerd dat draaien van haar hoofd naar rechts leidt tot een te hoog hartritme en verlies van bewustzijn. Ook nu raakt  zij buiten bewustzijn indien zij haar hoofd naar rechts draait.
Bovendien is er als gevolg van het plaatsen van de implantaten sprake van hersenoedeem, een chronische situatie.

Prof. M.  Samii  en Dr. M. Tatagiba zwijgen in alle talen op haar verzoeken om informatie en medische hulp .  Zij zijn verantwoordelijk voor de invaliditeit en rolstoelafhankelijkheid  van Mw Mr. Sophie Hankes. En dr. Kuks, UMCG ontkent alle gevolgen van de foutieve operatie en beschermt zijn collega’s Samii en Tatagiba.

Verschillende artsen hebben bevestigd dat de druk van de  teflon-calcificatie een doorbloedingsstoornis  van de rechter arteria vertebralis  en hersenstam tot gevolg heeft.
Sophie is afhankelijk van hoge doses medicatie tegen hartritmestoornissen en hypertensie, zodat zij enkele uren per dag kan zitten.

Ze zet zich als voorzitter van de stichting SIN-NL in om te voorkomen dat er meer slachtoffers ontstaan door foutief handelen door Prof. Samii, dr Tatagiba en  dr. Kuks en door andere medische professionals die zich niet aan hun ethische, professionele en  wettelijke  zorgplicht houden.
Lees hier de open brief die ze heeft geschreven aan R.J. van der Gaag, (sinds maart 2016 )voormalig voorzitter van artsenorganisatie KNMG.

Teflon-Implantaat Sophie HankesVolgens het citaat uit de medische rapportage m.b.t. S.R. Hankes zijn de afmetingen van de teflon-implantaten die druk uitoefenen  op de hersenstam en rechter arteria vertebralis
-Rechts tegenaan de medulla kalkdense structuren
21mm x 5mm x 23mm dwz 2,1 cm x 0,5 cm x 2,3 cm
-Tweede zone van amorfe verkalking 6mm x 7mm