Zelfmoord huisarts N.Tromp, geschorst wegens onderzoek euthanasie

http://www.skipr.nl/actueel/id16089-geschorste-huisarts-pleegt-zelfmoord.html
8 oktober 2013 door: Skipr Redactie
Geschorste huisarts pleegt zelfmoord
Huisarts Nico Tromp uit Schagen heeft vanochtend zelfmoord gepleegd. Dat heeft de advocaat van de huisarts bevestigd, meldt het Leidsch Dagblad.
Tromp was geschorst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Bij de inspectie was gemeld dat de arts onzorgvuldig heeft gehandeld bij euthanasie. Daarbij zou hij de richtlijnen hebben genegeerd. De inspectie liet in een persverklaring weten geen vertrouwen te hebben in verantwoorde zorgverlening door de betreffende huisarts. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) onderzoeken momenteel de rol van de huisarts en gaan na of de euthanasie volgens de regels is toegepast. De vraag daarbij is “in hoeverre er sprake was van een uitdrukkelijk en ernstig verlangen” tot levensbeëindiging en zo ja, of de zorgvuldigheidseisen rond euthanasie zijn gerespecteerd. Dat meldde het OM op vrijdag 4 oktober 2013.
Het gaat om het overlijden afgelopen augustus van een terminaal zieke patiënt uit de Huisartsenpraktijk Tuitjenhorn in de gemeente Schagen. De zelfmoord van de arts heeft voor een grote opschudding gezorgd in Tuitjenhorn en omgeving.