Geen arts wil slachtoffer falend orthopeed de Bruin helpen

Slachtoffer horrordokter krijgt batterijen pijnstiller niet vervangen

HAARLEM Niemand kan Moos Sassoon uit Haarlem helpen. De 54-jarige man was een van de eerste slachtoffers van de Purmerendse horrordokter Cees de Bruin.

De arts maakte ruim 130 slachtoffers. Voor de operatie was Sassoon gezond en sportte wekelijks. Na 37 operaties kwam hij in een rolstoel en kwam hij dertig kilo aan. Hij is al toe aan zijn vijfde knie en ook die zit los. Hij heeft vreselijke pijn.

Erger
Om dat te verzachten kreeg hij een apparaat in zijn lichaam, dat een stofje afgeeft waardoor de pijn minder wordt. Inmiddels is de batterij al een tijd leeg en is het apparaat verschoven. De pijn is weer helemaal terug en stukke erger dan vroeger.

“Ik kan helemaal niets meer. Mijn vrouw moet mij kleden. Ik kan zelfs geen veters strikken”, zegt Sassoon aangeslagen. “Het lijden is gigantisch. Mensen zien het aan mij. Ik kan niet functioneren en ben depressief.”

Wachtlijst 
Hij wil het apparaat zo snel mogelijk uit zijn lichaam hebben. De verzekering wil de operatie vergoeden, echter is er geen ziekenhuis waar Sassoon terecht kan voor een operatie. “De wachtlijsten zijn veel te lang”, vertelt hij. “Mijn huisarts belt elke dag om te vragen of er plek is, maar tevergeefs.”