Ex-arts borstendokter Rock Goerdin: 121 klachten van slachtoffers

Slachtoffer borstendokter Rock G.: ‘Geen straf is hoog genoeg, maar kan ermee leven’

Slachtoffer borstendokter Rock G.: 'Geen straf is hoog genoeg, maar kan ermee leven'
De nu veroordeelde ‘borstendokter’ Rock G.

Bijna tien jaar geleden werd Wieneke het slachtoffer van de Haagse ‘borstendokter’ Rock G. Vandaag werd G. veroordeeld in hoger beroep. Wieneke is opgelucht. “Hij heeft nu in ieder geval een straf gekregen.”

G. werd vanmiddag veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. Hij mishandelde en verminkte patiënten die voor cosmetische ingrepen naar zijn Citykliniek in Den Haag waren gekomen.

121 ex-patiënten

Sinds 2008 hebben 121 ex-patiënten zich met klachten gemeld. Het hoger beroep draaide om 10 ex-patiënten. Wieneke (achternaam bekend bij redactie) is één van die patiënten. Haar borsten raakten ernstig verminkt door een borstoperatie die G. bij haar uitvoerde.

Drie hersteloperaties mochten niet baten: “Ze hebben wel geprobeerd om het weer een beetje normaal te krijgen, maar het is helaas niet gelukt. Het is sowieso mismaakt. Ik heb mezelf aangeleerd om zo min mogelijk naar mijn borsten te kijken.”

Het apparaat dat Rock G. gebruikte.

Het duurde lang

De behandeling van de zaak duurde lang. Erg lang. Bijna tien jaar was Wieneke met de zaak bezig. Het deed haar veel pijn dat G. drie jaar geleden nog werd vrijgesproken. “Er blijft een boosheid in je zitten omdat die man gewoon verder kon leven. Dat de rechter hem nu heeft veroordeeld, is daarom wel heel fijn.”

Met de straf die G. heeft gekregen, kan Wieneke leven. “Ik ben blij dat hij in ieder geval een straf heeft gekregen. Als slachtoffer vind je geen straf hoog genoeg, maar het is goed zo.”
 
Wieneke probeerde de afgelopen jaren online te achterhalen waar G. mee bezig was. “Je wilt toch proberen te voorkomen dat hij meer slachtoffers kan maken als arts. Ik denk niet dat ik dat nu helemaal kan afsluiten. Die man heeft een diepe en slechte indruk op mij achtergelaten.”

Meer op rtlnieuws.nl: