Duitse verpleger Niels Högel nog eens levenslang voor doden 85 patiënten

Duitse verpleger nog eens levenslang voor doden 85 patiënten

Duitse verpleger nog eens levenslang voor doden 85 patiënten

De Duitse oud-verpleger Niels Högel is donderdag voor de tweede keer veroordeeld voor het doden van patiënten. Ook dit keer heeft hij een levenslange celstraf opgelegd gekregen. De rechtbank acht 85 moorden bewezen.

De man was aangeklaagd voor in totaal honderd moorden. Zijn slachtoffers kregen een overdosis hartmedicijnen ingespoten, waarna de inmiddels 42-jarige Högel ze reanimeerde. Volgens de aanklager wilde hij zichzelf als een held en uitstekende verpleger neerzetten.

Bij het begin van het proces gaf Högel toe verantwoordelijk te zijn voor de dood van een groot aantal patiënten. “Het zijn om en nabij de honderd doden, maar niet meer”, aldus de man destijds.

In het onderzoek naar Högel zijn de stoffelijke resten van 130 vermeende slachtoffers opgegraven en onderzocht. Het precieze aantal sterfgevallen waar Högel verantwoordelijk voor is, zal nooit achterhaald worden, omdat veel patiënten gecremeerd zijn.

Duitse media spreken op basis van de veroordeling al van de grootste seriemoordenaar in Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog.

Högel werkte zes jaar als verpleger

Högel werkte van 1999 tot en met 2005 voor twee klinieken in Oldenburg en Delmenhorst. In dat laatste jaar werd de man betrapt toen hij een hartmedicijn inspoot bij een patiënt die dat niet nodig had. Daarop volgde een uitgebreid onderzoek naar het handelen van de oud-verpleger.

De Duitser stond in 2008 en 2015 voor de rechter voor de dood van dertig patiënten. Uiteindelijk kreeg Högel een levenslange celstraf voor tweevoudige moord, twee pogingen tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Uw browser is verouderd!

Update uw browser om deze website goed te bekijken. Update mijn browser nu

×