Scheperziekenhuis afdeling orthopedie, Emmen

Controle in het BIG-register maakt duidelijk dat dr T C Smulders wel in het BIG -register geregistreerd staat als arts BIG-nummer 99042633801 (arts examen 1988) maar niet als orthopedisch chirurg geregistreerd staat.

Blijkbaar staat hij niet in het specialistenregister als orthopedisch chirurg vermeld. 
Dat betekent dat hij niet bevoegd was om als orthopedisch chirurg te functioneren en te opereren, zodat hij dus minstens vanaf 2009 onbevoegd was.

Sinds 1 januari 2006 is aantoonbare deskundigheidsbevordering (DKB) ook voor medisch specialisten een eis voor herregistratie. 
Verwacht wordt dat elke medisch specialist over een periode van vijf jaar tenminste 200 uur geaccrediteerde DKB volgt.

Klaarblijkelijk heeft Smulders niet voldaan aan de eisen voor herregistratie te weten 200 uren bij-en nascholing in vijf jaar. 
De vraag is hoe Smulders de afgelopen zeven jaren jaren als zgn orthopedisch chirurg heeft ge(dis)functioneerd en of hij wellicht patiënten grote schade heeft toegebracht. Dit kan namelijk ook consequenties hebben voor zijn aansprakelijkheidsverzekering, nu er sprake is van fraude en onbevoegd medisch handelen.

Op zorgkaartnederland.nl staan enkele commentaren van patienten die duidelijk maken dat zij niet tevreden zijn over zijn handelen, overigens naast enkele lovende commentaren.

Binnen een paar minuten stond ik weer buiten de deur en wist niet veel meer, dan voor de afspraak. Dit is 2x gebeurd. Geen informatie, te weinig vragen, ik was patient nr. zoveel. Wel was de arts precies op tijd, geen minuut te laat. Kom er hopelijk nooit weer. 18 april 2013 cijfer 5.2Heb al heel wat afspraken en behandelingen gehad bij dr. Smulders. Hij komt niet weer aan me. Eens maar Nooit weer !! Luistert slecht, geeft bijna geen informatie en heeft nooit tijd voor je. Er staat 5 minuten per patiënt gepland en dan sta je ook echt weer buiten en je weet eigenlijk nog niks. Afspraken moet je maanden van te voren maken. Medewerkers zijn weinig meegaand en niet vriendelijk. 1 juli 2011 cijfer 3.2 
Na 3 “simpele” operaties nog niet goed nog steeds veel pijn. Ook de organisatie in het ziekenhuis zelf loopt langs elkaar heen. 30 maart 2011 cijfer 5.5De overige orthopedisch chirurgen staan wel regulier als orthopedisch chirurg in het BIG-register.

Bulthuis, G.H. orthopedisch chirurg

Bulthuis, G.H. orthopedisch chirurg, BIG-nummer: 99050414801

Degen, L.P.M. orthopedisch chirurg

Degen, L.P.M. orthopedisch chirurg. BIG-nummer: 19020582701

Kamstra, P.J.E. orthopedisch chirurg

Kamstra, P.J.E. orthopedisch chirurg. BIG-nummer: 19021945201

Ruiten, A.G.P. van , orthopedisch chirurg

van Ruiten, A.G.P. orthopedisch chirurg. BIG-nummer: 99056105401

Eén van deze vier chirurgen is echter niet meer aan het werk en houdt zich niet bezig met ‘patiënt-gebonden’ activiteiten, zie bericht sin-nl.org 8 februari 2016 en behandelt dus geen patiënten meer. Helaas is SIN-NL niet bekend wie deze chirurg is. Redenen genoeg om dit dossier als nieuwe doofpot affaire te introduceren en uiteraard dr T. C. Smulders op de zwarte lijst te plaatsen.