Peperkamp, Joop -neuroloog

Commentaar SIN-NL
Waarom deed de IGZ niets, waarom deed de Ned. Vereniging voor Neurologie niets?
Waar blijft de Europese zwarte lijst opgesteld door de EU?
Dit is trouwens de vierde disfunctionerende neuroloog in de media Jansen Steur, Sanders, Peperkamp en Kuks: zie www.jankuks.com en www.drkuks.com

2 mei 2013 bron: www.nu.nl
‘Opnieuw omstreden neuroloog aan het werk’
Opnieuw blijkt een omstreden Nederlandse neuroloog in het buitenland aan het werk te zijn gegaan. Neuroloog Joop Peperkamp werd in Nederland en België ontslagen, waarna hij een tijd in Groot-Brittannië aan de slag ging.

Dat meldt het AD donderdag.
Afgelopen zomer ging de neuroloog volgens de krant moeiteloos aan de slag in Groot-Brittannië. Het ziekenhuis in Nottinghamshire ontdekte pas later dat Peperkamp niet meer als arts mag werken, waarop de Britse Inspectie voor de Gezondheidszorg de man een beroepsverbod oplegde.
‘Wonderdokter’
Peperkamp werkte in de jaren ’90 in een ziekenhuis in Den Bosch. Later startte hij zijn eigen praktijk en zou tegen betaling patiënten hebben geronseld voor een omstreden Amerikaanse ‘wonderdokter’, die dubieuze operaties uitvoerde tegen betaling van tienduizenden dollars.
Toen de neuroloog daardoor in opspraak raakte vluchtte hij naar Groot-Brittannië. Daar werd een onderzoek naar hem gestart vanwege onder meer zijn slechte medische kennis. Daarop nam hij de benen naar België, maar ook daar werd hij ontslagen.
Het is de derde Nederlandse neuroloog in korte tijd die in opspraak komt. Ernst Jansen Steur bleek nadat hij in Nederland niet meer als arts mocht werken in Duitsland aan de slag te zijn gegaan. De Bredase neuroloog Evert Sanders werd vorig jaar op non-actief gesteld, maar ging daarna ook in andere ziekenhuizen weer aan het werk.

—————————————————–