Goerdin, Rock – gynaecoloog, “borstendokter” Citykliniek Den Haag

Op 23 juni 2020 heeft de Hoge Raad besloten dat de veroordeling van Goerdin definitief is, maar met strafvermindering omdat deze uitspraak ruim 2 jaar is na het instellen van cassatie, dus een schending van de redelijke termijn zie art 6 recht op fair trial Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Op 8 december 2017 werd bekend dat Goerdin in cassatie gaat bij de Hoge Raad en dus vrij man blijft, omdat het Gerechtshof de veroordeling tot gevangenisstraf bewust niet uitvoerbaar bij voorraad heeft verklaard.

Op 30 november 2017 is deze voormalige arts tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, door het Gerechtshof te Den Haag, zie bericht sin-nl.org.

Gynaecoloog, juni 2011 geschrapt uit BIG register wegens veroorzaken tientallen mislukte borstvergrotingen uitgevoerd in Citykliniek Den Haag, gesloten door Inspectie Gezondheidszorg.
Is vrijgesproken door rechtbank Den Haag okt 2014 van mishandeling in verband met medische exceptie!

O.M. zou in hoger beroep gaan, nadere informatie was 3 jaar lang niet vindbaar.
Op 7, 8 en 9 nov. 2017 behandelde het Gerechtshof Den Haag het hoger beroep tegen de vrijspraak, ingesteld door het OM.
Wel veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan 4 slachtoffers, sept. 2016 door Gerechtshof Den Haag, en wederom aan 1 slachtoffer door Gerechtshof Den Haag 7 maart 2017.

Zie vrijspraak voor falend arts Goerdin
Zie doofpotdossier dr Rock Goerdin

23 juni 2020 HR: veroordeling van Rock Goerdin definitief

08 dec. 2017 Goerdin ex-arts veroordeelde borstendokter naar Hoge Raad, blijft vrij man

30 nov. 2017 Ex-arts borstendokter goerdin: 121 klachten slachtoffers

30 nov. 2017 Gerechtshof Den Haag: Gerechtshof Den Haag: veroordeling tot 2 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk

8 nov. 2017:
2011 Goerdin verbod als arts -gynaecoloog, 2004 schorsing, 2001 waarschuwing

8 nov. 2017:
OM eist in hoger beroep 3 jaar cel tegen borstendokter Goerdin

7 NOV. 2017:
HOF DEN HAAG HOGER BEROEP STRAFZAAK EX-ARTS GOERDIN

7 NOV. 2017:
PATIENT BORSTENDOKTER GOERDIN DEN HAAG WERD WAKKER EN ZAG KITPISTOOL

7 maart 2017:
Horror-arts Goerdin moet schadevergoeding betalen

6 sept. 2016:
Hof acht gynaecoloog Goerdin -Haagse Citykliniek-  aansprakelijk voor schade van onzorgvuldig geplaatste borstimplantaten

Bron: Omroep West

 • Openbaar Ministerie in beroep tegen vrijspraak Haagse ‘borstendokter’ Rock Goerdin

  Het Openbaar Ministerie legt zich niet neer bij de vrijspraak van de Haagse ‘borstendokter’ Rock Goerdin. De officier van justitie gaat in beroep, maakte het OM vrijdag bekend.

  vrijdag 31 oktober 2014, 14:09

 • Plastisch chirurgen boos over vrijspraak borstendokter Goerdin

  Plastisch chirurgen zijn boos dat ‘borstendokter’ Rock Goerdin uit Den Haag is vrijgesproken. De rechtbank vond donderdag niet bewezen dat hij zijn patiënten heeft verminkt.

  donderdag 30 oktober 2014, 19:02

 • ‘Borstendokter’ Rock Goerdin vrijgesproken van mishandelen en oplichten patiëntes

  ‘Borstendokter’ Rock Goerdin is vrijgesproken voor het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en het oplichten van zijn patiëntes. Twee weken geleden werd door het Openbaar Ministerie drie jaar gevangenisstraf, waarvan één voorwaardelijk, tegen hem geëist.

  donderdag 30 oktober 2014, 13:38

 • ‘Borstendokter’ Rock Goerdin hoort donderdag zijn straf

  ‘Borstendokter’ Rock Goerdin hoort donderdag of hij de cel in moet. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie drie jaar gevangenisstraf tegen hem. Goerdin wordt ervan beschuldigd dat hij zeker tien mislukte cosmetische operaties heeft uitgevoerd.

  donderdag 30 oktober 2014, 06:31

 • Drie jaar cel geëist tegen ‘borstendokter’ Rock Goerdin uit Den Haag

  Tegen de Haagse ‘borstendokter’ Rock Goerdin is woensdagmiddag drie jaar celstraf geëist, waarvan één voorwaardelijk. Hij zou verantwoordelijk zijn voor zeker tien mislukte cosmetische operaties. Goerdin gaf zich uit als plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag, terwijl hij van huis uit gynaecoloog is.

  woensdag 15 oktober 2014, 16:44

 • Borstendokter Rock Goerdin: boos om berichtgeving over ‘veredelde kitspuit’

  Borstendokter Rock Goerdin is verbolgen over de manier waarop er in de media gesproken wordt over een methode die hij gebruikte om borsten te vergoten. Dat blijkt op de derde dag van zijn proces in de rechtbank van Den Haag.

  woensdag 15 oktober 2014, 12:02

 • ‘Borstendokter’ Rock Goerdin hoort eis voor ‘mishandelen patiënten’

  ‘Borstendokter’ Rock Goerdin (55) uit Den Haag hoort woensdag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. Goerdin wordt verdacht van het mishandelen van zeker tien patiënten. Bij hen mislukten cosmetische operaties.

  woensdag 15 oktober 2014, 10:56

 • Haagse borstendokter Goerdin kon niet tegen kritiek

  Als patiënten van ‘borstendokter’ Rock Goerdin naar een andere specialist gingen of zelfs naar de huisarts omdat ze pijn hadden, werd hij boos. ‘Ik ben plastisch chirurg en weet het beter dan de huisarts’, zei hij tegen één van de patiënten, zo werd dinsdag duidelijk op de tweede dag van de strafzaak tegen de gynaecoloog die zich aanprees als borstenchirurg en operaties uitvoerde in de Haagse Citykliniek.

  dinsdag 14 oktober 2014, 13:41

 • Borstendokter voelt zich verantwoordelijk, maar deed niets met opzet

  ‘Borstendokter’ Rock Goerdin (55) uit Den Haag voelt zich verantwoordelijk voor wat er met zijn cliënten is gebeurd, maar heeft niets fout gedaan. Voor de rechtbank van Den Haag verklaarde de man dat zijn cliënten door een bacterie ziek konden worden. Goerdin wordt verdacht van het mishandelen van zeker tien patiënten waarbij de cosmetische operaties mislukten.

  maandag 13 oktober 2014, 21:11

 • Advocaat borstendokter: Goerdin is al genoeg gestraft

  De advocaat van oud-plastisch chirurg Rock Goerdin vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) te ver is gegaan in de rechtszaak tegen haar cliënt. Justitie heeft in 2009 opgeroepen tot aangifte tegen Goerdin en dat mag niet, aldus advocaat Carolien Noorduyn. Goerdin staat maandag terecht voor de rechtbank in Den Haag voor verminking van patiënten in zijn kliniek.

  maandag 13 oktober 2014, 11:12

 • ‘Borstendokter’ Rock Goerdin van Haagse Citykliniek maandag voor de rechter

  Bij de rechtbank in Den Haag begint maandag om 09.00 uur de strafzaak tegen de zogenoemde borstendokter Robindrenath ‘Rock’ Goerdin. Hij zou tijdens operaties tien patiënten hebben verminkt. De man gaf zich uit voor plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag, terwijl hij van huis uit gynaecoloog was.

  maandag 13 oktober 2014, 06:44

 • Slachtoffer ‘borstendokter’ Goerdin: ‘Rechtszaak komt te laat’

  De rechtszaak tegen ‘borstendokter’ Rock Goerdin komt te laat, vindt Vanessa Monten, een van zijn slachtoffers. Ze liet zich in 2009 behandelen door de plastisch chirurg en hield daar veel klachten aan over.

  dinsdag 30 september 2014, 15:06

  • ‘Borstendokter’ Rock Goerdin van Haagse Citykliniek voor de rechter

   ‘Borstendokter’ Rock Goerdin moet op 13 oktober in Den Haag voor de rechter komen voor de mishandeling van tien patiënten. Hij zou hen als plastisch chirurg van de Citykliniek in Den Haag hebben verminkt, waardoor ze pijn leden en lelijke littekens en vervormingen aan zijn operaties overhielden. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ook van oplichting omdat hij zichzelf aanprees als deskundig borstchirurg.

   dinsdag 30 september 2014, 13:19

  • ‘Horrorarts’ moet boeten voor slachtoffer

   De beruchte arts Rock Goerdin moet één van zijn slachtoffers 5000 euro betalen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor mislukte borstvergrotingen bij meer dan tachtig vrouwen.

   maandag 9 juli 2012, 11:46

  • Beroep Haagse borstendokter afgewezen

   De Haagse ‘plastisch chirurg’ Rock Goerdin van de voormalige Citykliniek is definitief uit zijn ambt gezet.

   vrijdag 24 juni 2011, 13:28

  • IGZ blij met uitspraak tuchtcollege

   De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is ‘zeer verheugd’ dat arts Rock Goerdin van het medisch tuchtcollege zijn beroep niet meer mag uitoefenen. Dat laat de IGZ op haar website weten.

   woensdag 12 mei 2010, 15:51

  • Goerdin ook in België voor tuchtcollege

   De omstreden arts Rock Goerdin van de Haagse Citykliniek moet ook voor het Belgische tuchtcollege verschijnen. Dat maakte een woordvoerder van het Belgische Ministerie voor Volksgezondheid woensdag bekend.

   woensdag 12 mei 2010, 08:32

  • Borstendokter Goerdin uit beroep gezet

   Het Regionaal Medisch Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft dinsdag dokter Rock Goerdin van de Haagse Citykliniek uit het register voor zorgverleners (BIG) geschrapt. Hierdoor mag Goerdin zijn beroep als arts niet meer in Nederland uitvoeren.

   maandag 10 mei 2010, 12:44

  • Justitie behandelt 23 aangiftes tegen dokter Goerdin

   Justitie gaat 23 aangiftes opnemen van vrouwen die mogelijk ernstig lichamelijk letsel hebben opgelopen in de Citykliniek. In deze privékliniek van dokter Rock Goerdin zijn meerdere mislukte borstvergrotingen uitgevoerd.

   donderdag 18 maart 2010, 13:38

  • Advocaat: ‘Inspectie voert hetze tegen Goerdin’

   De Inspectie voor de Volksgezondheid voert een regelrechte hetze tegen Rock Goerdin, medisch directeur van de Haagse Citykliniek. Dat stelt zijn advocaat.

   woensdag 17 maart 2010, 07:56

  • Plastisch chirurg Goerdin voor tuchtcollege

   Plastisch chirurg Rock Goerdin heeft zich dinsdag moeten verantwoorden voor het medisch tuchtcollege in Den Haag. De directeur van de Haagse Citykliniek wordt ervan verdacht niet volgens de regels te hebben geopereerd.

   dinsdag 16 maart 2010, 12:14

  • Slachtoffers leggen beslag op huis Citykliniek-arts

   Twee slachtoffers van de Citykliniek in Den Haag hebben beslag laten leggen op het huis van arts Rock Goerdin. Op die manier hopen ze zeker te zijn van een schadevergoeding.

   donderdag 9 juli 2009, 18:39

  • Arts Citykliniek geschorst wegens nalatigheid

   Gynaecoloog Rock Goerdin van de Haagse Citykliniek is in 2004 geschorst geweest omdat hij te weinig deed om het leven van een patiënt te redden. Dat meldt RTL Nieuws.

   donderdag 9 juli 2009, 08:45

  • Tot nu toe 50 gedupeerden Citykliniek

   Bij de politie Haaglanden hebben zich tot nu toe vijftig mensen gemeld die aangifte willen doen van mishandeling door de Haagse Citykliniek. Het gaat om 48 vrouwen en twee mannen.

   dinsdag 30 juni 2009, 21:58