Blonk, Marion – arts-interniste, Catharinaziekenhuis Eindhoven

20 sept. 2013: De rijksoverheid publiceert een brief dd 28 aug. 2013 waaruit blijkt dat het Catharina ziekenhuis na onderzoek door de NZa alsnog 77.000 euro terugbetaalt aan de zorgverzekeraars ivm foutieve declaraties door frauderend interniste Marion Blonk. Het totaal terugbetaalde bedrag komt hierdoor op f150.00 euro. Pikant detail: Minister Schippers vond een tweede onderzoek niet nodig, maar de NZa was het hier niet mee eens, met hierboven genoemd resultaat: www.rijksoverheid.nl, met dank aan Bart van den Berg RTLnieuws voor zijn twitterbericht in deze.

Op 9 febr. 2013 verschenen verschillende publicaties in de media dat interniste Blonk fraude pleegde en mocht blijven bij het Catharinaziekenhuis en dat internist Bravenboer moest vertrekken. De vraag is natuurlijk waarom het Scheidsgerecht dit besloten heeft. Prevaleert de onderlinge zwijgafspraak, dus het handhaven van de omerta boven openheid en transparantie over disfunctionerende artsen? Meer info volgt zsm.

31 juli 2012 geplaatst op sin-nl.org op 9 februari 2013

Ontslagen internisten blijven half jaar
EINDHOVEN – De twee internisten die bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven moeten vertrekken, blijven nog tot uiterlijk 21 januari 2013 in functie. Het ziekenhuisbestuur heeft daarover afspraken gemaakt met beide artsen, dr. Bert Bravenboer en dr. Marion Blonk.
Lees verder: www.ed.nl

26 mrt. 2013: Teveel declarerend interniste Blonk vertrekt bij Catharinaziekenhuis Eindhoven
6 mrt. 2013: NZa onderzoekt toch declaraties interniste Blonk Catharinaziekenhuis 
9 febr. 2013: Maatschap internisten Catharina zkh wil ontslag interniste M.Blonk via arbitrage
9 febr. 2013: Frauderend interniste Blonk gelovig katholiek net als falend neuroloog Kuks
9 febr. 2013: Frauderende arts-internist Marion Blonk blijft werken bij Catharinaziekenhuis