Bestuurder Verveer vertrekt bij Spijkenisse MC

Toelichting SIN-NL
Onaanvaardbaar: de redactie van Skipr misleidt de lezers door te stellen dat in 2010 bekend werd dat er een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen was op de afdeling cardiologie.
Skipr leidt blijkbaar aan ernstig geheugenverlies en is zelfs misschien niet meer compos mentis: de cardiologen Baldew, van Beek en Salomonsz werden geschorst wegens disfunctioneren, en werden berispt door het medisch tuchtcollege, zie doofpotdossier Ruwaard van Puttenziekenhuis en zwartelijstartsen.nl .

—————————

Martin Verveer beëindigt in februari 2016 zijn functie als bestuurder in het Spijkenisse Medisch Centrum (Spijkenisse MC) na twee jaar. Hij begint dan als bestuurder in het Instituut Verbeeten, een centrum voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde.

 In het kader van een lopend onderzoek naar de toekomstige positie van het Spijkenisse MC is Tijs van der Wielen door de coöperatie Zorg op Zuid tijdelijk benoemd tot tweede bestuurder van het Spijkenisse MC. Van der Wielen leidt het onderzoek. De eerste conclusies hiervan zijn inmiddels bekend. Het zorgprofiel is inhoudelijk goed en de zorg voor de patiënt zal dus onveranderd blijven. Wel zijn de kosten en de opbrengsten in het huidige Spijkenisse Medisch Centrum erg in onbalans. Naar aanleiding hiervan wordt deze maand een besluit  genomen over de te nemen stappen welke erop  gericht zijn om de organisatie op een efficiëntere wijze in te richten.

Martin Verveer werd in januari 2013 aangesteld als bestuurder van het Spijkenisse MC, dat voorheen het Ruwaard van Putten ziekenhuis heette. Voor zijn aantreden bevond het ziekenhuis zich in zwaar weer. In 2010 werd bekend dat op de afdeling cardiologie van het ziekenhuis een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou zijn geweest.