Goerdin 2011 verbod als arts- gynaecoloog, 2004 schorsing, 2001 waarschuwing

03 augustus 2011

Openbare kennisgeving

Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Amsterdam heeft op 23 juni 2011 bepaald dat de registratie als arts in het BIG-register van de heer R.R. Goerdin, laatst bekende woonplaats Vlaardingen, met als beroep gynaecoloog, met onmiddellijke ingang is doorgehaald.

Ingevolge artikel 24, derde lid van de Regeling specialismen en profielen geneeskunst leidt deze doorhaling van de inschrijving in het register van artsen tot doorhaling van de inschrijving in het register van obstetrie en gynaecologie.

Lees verder

—————
12 mei 2010 Sophie Broersen medischcontact.nl

‘Borstenarts’ doorgehaald in BIG-register

Het Regionaal Tuchtcollege in Den Haag heeft ‘borstenarts’ Rock G. met onmiddellijke ingang doorgehaald in het BIG-register.

De gynaecoloog die cosmetische behandelingen uitvoerde in een privékliniek in Den Haag, schoot volgens het college ernstig tekort: ‘De arts mist inzicht in zijn eigen verantwoordelijkheid […] en heeft niet blijk gegeven van begrip voor de bezwaren die tegen zijn handelen zijn geuit.’ Het college hield daarbij rekening met het feit dat de arts in 2001 al een waarschuwing opgelegd had gekregen en in 2004 zes maanden was geschorst.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg startte vorig jaar een spoedprocedure bij het medisch tuchtcollege, in verband met tientallen klachten van vrouwen die borstvergrotingen hadden laten uitvoeren bij Rock G. Ook sloot de IGZ zijn Citykliniek vorig jaar. De klachten gingen over ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van protheses en onvoldoende nazorg.

Lees verder