Argos 2 april 2016: IGZ kritisch over dood Rogier in Tergooiziekenhuis

Commentaar SIN-NL
Rogier is 4 november 2014 overleden, 13 uur  na zijn opname in het Tergooiziekenhuis.
De longarts heeft hem niet onderzocht.
Nu anderhalf jaar later komt de IGZ met een rapport. In de tussentijd heeft de longarts die verantwoordelijk is voor het overlijden  van Rogier, gewoon doorgewerkt en mogelijk nog meer slachtoffers gemaakt.
In de tussentijd is er niets geleerd van deze onnodige fatale medische fout, waardoor een 21 jarige jongen alleen stierf met heel veel angst omdat hij zich zo ziek voelde.
Wie is deze longarts????
Zie de namen van de zes longartsen in het doofpotdossier Tergooiziekenhuis.

De IGZ heeft veel te traag gewerkt en de longarts moet fors bestraft worden.

——————-

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het onderzoek naar het onverwachte overlijden van de 21-jarige Rogier in het Tergooi-ziekenhuis Hilversum afgerond. Het rapport is in handen van Argos. De inspectie is kritisch op de gang van zaken rond deze calamiteit.

Op maandag 3 november 2014 gaat Rogier naar de eerste hulp van het Tergooi-ziekenhuis, omdat hij hevige pijn op de borst heeft. Hij wordt opgenomen en dertien uur later overlijdt hij geheel onverwachts. Rogier lag niet aan de monitor, had geen diagnose en is niet gezien door een specialist. Argos reconstrueerde deze zaak op zaterdag 19 maart.

Deze zaterdag 2 april 2016  gaat Argos in op de conclusies van de inspectie. En er is meer informatie over het zwijggeld dat het ziekenhuis aan de nabestaanden betaalde.