Ach… NPCF wordt wakker over implantaten…..

Commentaar SIN-NL
Ach de NPCF laat eindelijk van zich horen, na jaren ongetwijfeld veel signalen van patienten over ernstige negatieve gevolgen van implantaten te hebben genegeerd.
Beschamend.
Maar nog beschamender is het gedrag van artsen en Inspectie Gezondheidszorg IGZ in deze. Materiaal implanteren bij patiënten zonder acht te slaan op reeds bekende grote risico’s en bij optreden van iatrogene ( door artsen veroorzaakte) gevolgen, niet thuis geven aan de slachtoffers: geen onderzoek, geen diagnose , geen informatie, geen herstelbehandeling…in strijd met hun zorgplicht van de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst.
Het is hoogste tijd dat de verantwoordelijken opstappen:
Frank de Grave, Orde Medisch Specialisten
Rutger Jan van der Gaag, KNMG
Ronnie van Diemen, IGZ en
Wilna Wind, NPCF

2 december 2014 door: Skipr Redactie
NPCF wil meldpunt bijwerkingen implantaten
Patiëntenfederatie NPCF bindt de strijd aan met ondeugdelijke implantaten. Het wil een landelijk meldpunt bijwerkingen bij implantaten.

Volgens directeur Wilna Wind kan het meldpunt goed bij Lareb worden ondergebracht. Het meldpunt moet klachten van patiënten samenbrengen, zodat bijwerkingen niet alleen met de eigen dokter worden besproken.
Mandarijnennetje
Aanleiding voor het pleidooi is de uitzending van Tros Radar, waarin een mandarijnennetje gemakkelijk als bekkenbodemimplantaat kon worden geregistreerd.
Register
NPCF is al met het ministerie van VWS in de slag om er voor te zorgen dat er een landelijk implantatenregister komt. In het registratiesysteem kan precies worden bijgehouden welk implantaat wanneer, bij wie en door wie is ingebracht.
Keuringsregels
In Europees verband wordt op dit moment gewerkt aan strengere keuringsregels voor hulpmiddelen die in het lichaam worden ingebracht, maar niemand weet wanneer die van kracht worden. In Nederland nemen beroepsgroepen als gynaecologen zelf maatregelen. Zij ontwikkelen richtlijnen waaraan hulpmiddelen moeten voldoen.
– See more at: http://www.skipr.nl/actueel/id20600-npcf-wil-meldpunt-bijwerkingen-implantaten.html#sthash.1RSyvKh7.dpuf