Aan Hugo Keuzenkamp Westfries Gasthuis: leiderschap?

Heer Keuzenkamp,

Is Uw column  in Medisch Contact 14 februari 2018 scherts of serieus? Bent U doof en blind, hetgeen ik U niet toewens,  of sluit U zich bewust af van criticasters?
Het kan U toch niet ontgaan zijn dat de burger en dus patiënten meer kennis vergaren over het reilen en zeilen in de gezondheidszorg, de noodzaak tot verbetering van zorg inzien en mondiger worden.
Het pijnlijke is dat uitgerekend leiders in de gezondheidszorg  de neiging hebben tot zwijgen op vrijwel iedere vorm van terechte opbouwende kritiek. Sterker nog de meeste leiders gaan er toe over om critici het zwijgen op te leggen, bv via de zo welwillende rechter, een vriendje uit de studietijd.
SIN-NL wil al jaren de zorg verbeteren en heeft diverse voorstellen die een win-winsituatie opleveren voor artsen, verpleegkundigen en patienten.
U kunt beginnen met het screenen van Uw afdeling cardiologie waar met name cardioloog vd Klippe een zeer scheve schaats rijdt, met grote gevolgen.
Uiteraard gaan wij graag met U het gesprek aan, op zo kort mogelijke termijn, want er zijn levens mee gemoeid. Vriendelijke groet,

Mr Sophie Hankes, voorzitter stichting SIN-NL