24 nov. 2013 Sophie Hankes in debat met Dr. H. Fiolet Radio Limburg 1

Radio Limburg1 24 nov. 2013  Debat Dr H. Fiolet, UMC Maastricht en Mr Sophie Hankes SIN-NL

Radio Limburg1 24 nov. 2013

Inzet van het debat was het 3e Rapport van het NIVEL over zorggerelateerde schade in NLse ziekenhuizen. Fiolet beaamde dat medische dossiers veelal onvolledig zijn en dat onnodige sterfte mogelijk twee keer zo hoog is. De interviewer suggereerde dat het veiliger is op de weg, dan in het ziekenhuis, gezien het feit dat per jaar 650 personen overlijden.

http://www.maastrichtnet.nl/productie/stemming-4
TIP De Stemming
Elke zondag L1 programma live vanuit Café Forum (Maastricht)
Vrij toegankelijk

L1 interview- en discussieprogramma met gasten uit de wereld van de actuele Limburgse politiek, cultuur, economie, wetenschap en media.
Verder debat, het discussiepanel, de analist van de week, een column en live-muziek. Rechtstreeks vanuit café Forum, St. Pieterstraat 4 in Maastricht.

Items zondag 24 november 2013:
Een onderzoeksrapport kraakt harde noten over de gebrekkige samenwerking bij de Floriade. Discussie tussen Jac Verhaegen (voorzitter Raad van Commissarissen) en Ton Heerschop (fractievoorzitter SP in Venlo)
Het aantal vrouwelijke studenten op de universiteit is explosief gestegen. Wat zijn de gevolgen van de feminisering van het hoger onderwijs op de samenleving? Daarover Lies Wesseling, bijzonder hoogleraar ‘Opzij’-leerstoel en Charlotte van Dijk, directeur van FAM!, expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken.
Het aantal doden als gevolg van vermijdbare fouten in ziekenhuizen is gehalveerd. Is er reden voor tevredenheid? Hans Fiolet, directeur patiëntenzorg AZM, gaat in debat met Sophie Hankes, voorzitter Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid (SIN-NL).
De academische zwanenzang van twee scheidende UM-hoogleraren: econoom Joan Muysken pleit voor baangarantie en epidemioloog Ronald Knibbe waarschuwt voor de gevaren van alcohol.
Onze cultuur-analist Cyrille Offermans bespreekt de alom bejubelde film ‘La Grande Belezza’.
Het panel – deze keer met Jordy Clemens (Rood), Funs Elbersen (Dwars), Jolien van Golde (JOVD) – discussieert over de belangenverstrengeling van GL-statenlid Margriet van Tulder en andere actuele zaken.
Een column van student politicologie Funs Elbersen en live-muziek van Coup DeVille.
Presentatie: Frank Ruber & Fons Geraets