Treant moest ook disfunctionerende arts hoge ontslagvergoeding betalen

Commentaar SIN-NL
Hoeveel patienten zijn slachtoffer geworden van deze disfunctionerende arts?
Zijn patienten geinformeerd over zijn fouten, zijn nabestaanden geinformeerd over zijn fouten?
Heeft hij hen geinformeerd en herstelbehandeling gegeven of heeft hij hen gewoon in de steek gelaten, zoals falende artsen dat gewoonlijk doen, in strijd met hun zorgplicht?
Is de IGZ geinformeerd over eventuele calamiteiten?
Kan deze arts nu gewoon aan de slag in een ander ziekenhuis in Nederland?
Moet hij zich verplicht laten bijscholen? Nee, hoor, hij kan gewoon ergens anders aan de slag, ook in het buitenland. Denk aan de KNO-arts Ajit Pothen uit het UMCU, die 2 dodelijke slachtoffers op zijn geweten heeft.
Wie beschermt patiënten?
Wie is deze arts? Informatie svp naar info at sin-nl.org


Treant moest ook arts hoge ontslagvergoeding betalen

Naast een hoge afkoopsom voor een ontslagen bestuurder heeft zorginstelling Treant een disfunctionerende arts een vertrekvergoeding van ruim 200.000 euro moeten betalen. Dat bevestigt een woordvoerder van de zorginstelling.

Treant heeft drie ziekenhuizen en zeventien verpleeghuizen in Drenthe en Groningen, met 6500 werknemers en een omzet van 445 miljoen euro. Gisteren meldde RTL Z dat de zorginstelling ex-bestuurder Guus Bruins als gevolg van fouten bij de ontslagprocedure een vergoeding van 420.000 euro moet betalen.

Disfunctionerende arts

Nu blijkt dat Treant ook in de buidel moest tasten voor het vertrek van een disfunctionerende arts. De medisch specialist, die al op non-actief stond, ontving vorig jaar aan doorbetaald salaris en ontslagvergoeding 208.000 euro. Volgens een woordvoerder gaat het om een arts die via de rechter werd ontslagen. “Het betrof een arts die in de ogen van zijn collega’s in de vakgroep en het bestuur onvoldoende functioneerde. In het belang van de patiëntveiligheid hebben we ervoor gekozen om hem te ontslaan. Zo’n rechtszaak is niet prettig, maar liever dat dan dat er ongelukken gebeuren.”

Treant wil uit privacyoverwegingen niet zeggen in welk ziekenhuis of in welke vakgroep de arts werkte. “Dan is te herleiden om wie het gaat.”

De twee vertrekpremies van samen zo’n 630.000 euro zijn veel geld voor de zorginstelling. Om een idee te krijgen: vorig jaar boekte Treant een marginale winst van 800.000 euro. Dat was te danken aan verpleeghuizen. De drie ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal boeken al jarenlang miljoenenverliezen.