Ruziënde vertrokken anesthesiologen Zorgsaam Terneuzen eisen tevergeefs tonnen

Commentaar SIN-NL
Blijkbaar heeft ziekenhuis Zorgsaam te Terneuzen geen vaste anesthesiologen in dienst en worden operatie s onder anesthesie uitgevoerd met behulp van waarnemende anesthesiologen. Een zeer verontrustende situatie.
De website van Zorgsaam meldt dat momenteel dr A. Goor als anesthesioloog werkzaam is.
Goor, A.
 —————–

Ruziënde artsen grijpen naast tonnen

De artsen die na jarenlange conflicten vertrokken bij ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen kunnen fluiten naar ruim 300.000 euro die zij van de zorginstelling eisten. Dat blijkt uit een uitspraak van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg.

Afgelopen anderhalf jaar vertrokken de zeven anesthesiologen bij het ziekenhuis, na jarenlange ruzies over capaciteitsproblemen. Een externe beoordelingscommissie oordeelde dat deze conflicten de patiëntveiligheid bedreigden.

Artsen eisten tonnen
Het vertrek van de artsen was ingrijpend, omdat anesthesiologen een spilfunctie in een ziekenhuis vervullen. Zij zijn nauw betrokken bij de patiëntenzorg tijdens en rond alle operatieve ingrepen. Door het plotselinge vertrek was het ziekenhuis genoodzaakt om zelf een deel van de zorg over te nemen.

Na hun vertrek eisten de anesthesiologen 315.000 euro voor de goodwill van hun praktijk op de intensive care. Toen het ziekenhuis weigerde dat te betalen, stapten zij naar een arbitragerechtbank, die bemiddelt bij conflicten tussen artsen en ziekenhuizen. Nu blijkt dat de rechtbank eind vorig jaar heeft geoordeeld dat de artsen geen aanspraak kunnen maken op de betaling, onder meer omdat zij hun praktijk zelf “in de steek” lieten.

Ziekenhuis Zorgsaam slaagde er afgelopen jaar niet in nieuwe vaste anesthesiologen aan te trekken. Het werk wordt voorlopig uitgevoerd door waarnemende artsen.