Plastisch chirurg B. Stubenitsky (schedeloperaties babys) werkt in privékliniek Hilversum

In opspraak geraakte tv-arts werkt in privékliniek Hilversum

De twee baby’s hadden bij hun geboorte een schedelafwijking. In plaats van hen beter te maken, raakten ze uiterlijk verder verminkt. Zo vertelden de ouders van de kinderen in de uitzending van Zembla. De operaties vonden plaats in het UMC Utrecht.Tegenwoordig is Stubenitsky onder meer werkzaam bij de Velthuis Kliniek in Hilversum, een privékliniek voor plastische chirurgie. In een schriftelijke reactie laat hij weten de gebeurtenissen ‘zeer spijtig te vinden voor de betrokken kinderen en hun ouders’.

“We hebben altijd zorgvuldig en conform richtlijnen gehandeld. Naar aanleiding van de melding heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek gedaan naar het handelen van het team. Daaruit bleek dat er conform de richtlijnen is gehandeld, maar dat de calamiteit wel gemeld had moeten worden”, aldus de plastisch chirurg.

‘Functioneren niet ter disucussie’
De Velthuis Kliniek laat weten geen redenen te hebben om maatregelen tegen de arts te nemen. “Wij kennen Dr. Stubenitsky als een zeer bekwame plastisch chirurg en als een integer en betrokken mens. Zijn functioneren binnen Velthuis Kliniek staat niet ter discussie.”

Stubenitsky is onder meer bekend van het programma ‘Lelijke eendjes’ dat op RTL5 wordt uitgezonden.