PenW: Kingma voor de tuchtrechter voor zijn falen mbt Jansen Steur?

Commentaar SIN-NL
Pijnlijk dat cardioloog Kingma direct een podium kreeg bij Pauw en Witteman om zijn reactie te formuleren omtrent de tuchtklacht die tegen hem is ingediend door slachtoffers van falend neuroloog Jansen Steur (JS).
Kingma wordt aangeklaagd als falend bestuurder van het MST inzake de afhandeling van de zaak JS.
Maar Kingma was natuurlijk ook tot 2006 hoofd van de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) ten tijde van het tijdperk JS.
Ons insziens is de vraag gerechtvaardigd of Kingma mede-verantwoordelijk is voor de dood van 2000 patienten en de gezondheidsschade aan 38.000 patienten door onnodige medische fouten per jaar in NL, naast zijn verantwoordelijkheid voor het disfunctioneren van Jansen Steur.
Hoe harder Kingma ontkent, hoe ongeloofwaardiger hij is.
Nooit hebben wij een arroganter arts ontmoet.
Bij afloop van Pauw en Witteman, wenste Witteman hem sterkte bij de rechter. Kingma zei hierop: als de zaak voor de rechter komt. Dat betekent dat Kingma alles op alles zal zetten om een tuchtprocedure te voorkomen.
Wij weten uit eigen en andermans ervaring dat NLse rechters falende artsen beschermen. Dit kan ook gelden voor Kingma.
Maar misschien heeft hij zoveel vriendjes dat hij zijn gang naar de tuchtrechter weet te verhinderen.t
Naast Kingma worden nog twee oud-bestuurders van het MST aangeklaagd, naast drie inspecteurs van de IGZ.

25 januari 2013 bron: www.nu.nl
Kingma razend over tuchtklacht ex-patiënten Jansen Steur
HENGELO – Bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente is ”razend” over de tuchtklacht die vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur tegen hem hebben ingediend.
Kingma is verbaasd over de aanklacht tegen hem omdat juist hij naar eigen zeggen degene is die indertijd onderzoeken heeft geïnitieerd naar de gesteldheid van de gedupeerde patiënten.
Dat zei Kingma vrijdagavond bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Ook zegt Kingma dat hij bij zijn aantreden in 2006 niet op de hoogte was van de verkeerde diagnoses. Volgens hem was toen alleen bekend dat er sprake was een verslaafde arts.
Toen zich een gedupeerde patiënt meldde kwam Kingma nog niet direct in actie omdat zijn vrouw een zwaar herseninfarct had gehad. ”Daardoor was ik drie maanden uit de running”, aldus de bestuursvoorzitter.