Ontslagvergoeding falend neuroloog Jansen Steur bij derde Duitse ziekenhuis Heilbronn?

Commentaar SIN-NL.
Na zijn vertrek bij het MST in 2003 werkte Jansen Steur bij twee andere Duitse ziekenhuizen, alwaar hij ook ontslagen werd nadat de Nederlandse media contact opnamen met het bestuur van deze ziekenhuizen.
De vraag is of Jansen Steur bij deze ziekenhuizen ook een ontslagvergoeding heeft gekregen net als bij het MST, destijds rond de 250.000 euro!?
Opvallend genoeg benadrukt dit ziekenhuis dat Jansen Steur als assistent-arts werkte. Is dit waar? Zo ja, waarom zou hiertoe besloten zijn? Dit spreekt toch boekdelen.
De Duitsers kunnen dus niet zeggen: wir haben es nicht gewusst.
Iedere buitenlandse arts roept vraagtekens op. Waarom vertrekt hij uit zijn thuisland? Meestal is dit niet uit vrije wil, maar wegens door hem veroorzaakte medische nalatigheid. Dit is bekend in artsenland. Maar vriendjespolitiek speelt een belangrijke beschermende rol voor disfunctionerende artsen.
Dit is een van de redenen waarom de nationale overheden dit probleem niet effectief aanpakken: pure bescherming van daders ten koste van volstrekt weerloze patienten.
Media: oefen zo veel mogelijk druk uit op de falende overheden!

Ontslag Jansen Steur in Duitsland

5 jan 2013,
De omstreden neuroloog Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in Duitsland, waar hij werkte.
Het ziekenhuis, de Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn, zegt in een verklaring dat het pas gisteren na de ophef in Nederland achter de voorgeschiedenis van Jansen Steur kwam. De samenwerking is daarna direct verbroken. Jansen steur werkte er sinds 2011.
Voor zover het ziekenhuis heeft kunnen nagaan, heeft de 67-jarige Jansen Steur geen foute diagnoses gesteld. Hij werkte namelijk als assistent-arts. Hij moest voor al zijn beslissingen verantwoording afleggen bij een arts.
Gisteren brachten NOS en RTV Oost naar buiten dat Jansen Steur werkte in een ziekenhuis in Duitsland. In Nederland mag hij niet meer werken.
Strafzaak
In Nederland loopt een strafzaak tegen Jansen Steur. Hij wordt ervan verdacht dat hij als arts bij het Medisch Spectrum Twente foute diagnoses heeft gesteld.
Mogelijk hebben dertien mensen daardoor onterecht een hersenoperatie ondergaan. Ook zou Jansen Steur autopsieën hebben uitgevoerd, zonder dat hij daarvoor toestemming had van de nabestaanden.
In 2003 werd Jansen Steur vanwege zijn medicijnverslaving gedwongen om te vertrekken bij het Medisch Spectrum Twente.
Tijdens de eerste zitting in november voor de rechtbank in Almelo weigerde de arts een psychologisch onderzoek. Op 3 april 2013 wordt de rechtszaak vervolgd.